Спортният свят се сбогува с "Черната пантера"

Цветнокожи атлети от всеки спорт побързаха да почетат актьора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АМИ РЕВЛЬОВЦИ, ТЕ БЕЛИТЕ СА СИ ИЗМИСЛИЛИ ГЕРОЙТЕ ВИЕ КАКВО СТЕ ИЗМИСЛИЛИ НИЩО ПО ЦЯЛ ДЕН СИ ТРЕСЕТЕ ЗАДНИЦИТЕ И ВИЕТЕ

Няма лошо когато хората от една раса имат своя герой от същата раса. така повечето се чувстват мотивирани (ако могат да мисля де) да работят за да се доближат до успехите на своите герои. лошото е когато хората от една раса отричат героите на друга. Това вече е расизъм. Трябват повече успели (преборили се с предизвикателствата) хора от различни раси, защото, според мен, така ще дръпнат масата напред към прогрес и еволюция.

Преди 1 седмица почина Бен Крос. И той беше звезда ама не беше афро....нещо си. Него що не го почетоха? Къде е точно расизма?

Ето ви расизъм от най-висша класа !Черните настъпват

Така е то, Славе, днеска хоп, утре - гроб! Затва чукайте на портата, докато не ви изпопадат зъбите /моите отдавна изпадаха/! Вчера се връщам след навъртане на "чекръка" скапан и глеам - мойта пъшка у спалнята......Отварям вратата, а тя - "Ох, мили, имам мигрена, тряба да бъда доена!"

Много жалко за свестния човек, който си отиде - и още по-жалко, че някакви малоумни маймуни политизират нелепата му смърт.

Патладжаните са най-гнусните расисти ! Наричайки ги така, аз си давам сметка,че съм доста мил добронамерен към тях ! Явно, ненужно разхищение на емоции и чувства !

На черните като им кажат черен подскачат. Ама ако трябва да са пантери, искат да са черни. И налитат на черни лимузини. И по зруги черни работи си падат, например работа на черно, че да не се харчат за данъци и осигуровки. Ама като има кой да им се връзва, така ще е. Докато не се овапца всичко и до там.

И как е расизъм? Аз, като бял човек, когато почитам Тодор Колев това расизъм ли е? Значението на Чадуик Бозмън или по-скоро на Черната Пантера е на различно ниво, което ние трудно може да разберем. Никога не е имало такъв тип филм - супергерой и главният артист да е черен човек, както и 99% от актьорите във филма, а става и въпрос за Африка (било то и фантазия). Ние виждаме това уважение, което имат към Чадуик и някой от нас (вие например) се дразните. А как ще се чувствате, ако никога не сте гледали филм за супергерой, който е от същата раса като вас? Същото значение е имал Брус Ли за азиатците в Америка. До момента в който Брус Ли става звезда и филми се правят за него и той е ‘добрият’ (както казвахме като деца) азиатците винаги са били ‘лошите’ или строителите на железниците... По същият начин ние се радваме на Стоичков, Стефка Костадинова, САЩ 94, Бербатов, Григор и малкото ни други спортни звезди - не се случва честичо и за нас имат друго значение..

За филма - имаше и преди. Спомням си как гледахме за Шапка Зулу.

Всички изброени са безполезни търтеи и света спокойно си напредва и без тях.

Пич просто не приемаме фили за супергерои сериозно , това едно . Лека му пръст на човека , но цялата почит е само защото е черен и е изиграл роля в пропаганден филм ,а не защото е уникален актьор. А и реално , филмите са дело на режисьорите и сценаристите ...актьорите ги подбират на кастинг , така , че ако трябва да си благдаорен на някой за черният супергерои - това са хората

пробил там дето нямало много черни актьори с главни роли - алоо, маймуно грозна - аз се сещам за такива актьори с такива роли от поне 1970...

Сещаш се... галфон. Един пример не можеш да дадеш.

Сидни......и то без протекции.....

Тебе сериозно ли са те кръстили Велидар - пхахах. Ми те още вашите като са те родили са знаели, че ще станеш галфон :D

Чернокожи атлети почитат чернокож актьор. Това не е расизъм? Не, това е върха на борбата срещу расизма!?