17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дражен Петрович , Тони Кукоч и Владе Дивац , Легенди в югославския баскетбол , да са живи и здрави !

Дражен загина в автомобилна катастрофа през 1993 г.

той ли беше по добър... или другите бяха по слаби е спорен въпрос... по времето на джордан нямаше зонова защита

Само 80...аз мисля, че при положение, когато практически всеки чака на тройката, включително високите играчи, и по този начин оголват пътя към коша...,щеше да вкарва над 100!

ДА мре и сърбина- Джокович, и маймуната- сложила си името Джордан, вместо африканското- Дикембе !!!

Джордан никога не е бил кой знае какъв стрелец от тройката, няма и физическите данни на Янис. Трудно щеше да доминира в съвременната епоха по същия начин. Би бил нещо като Кауай - много добър играч, но без да е блестящ.

Баскетбола не ти е силна страна. Коментирай спортове като кърлинг или дартс. Но ми се струва, че и за там няма да ти достигне интелекта.

Моите уважения-Ем Джей е безспорно най-атрактивния и наи-харесвания от спортните фенове баскетболист на всички времена...но, ако говорим за най-великия баскетболист играл някога това е един изключително скромен човек,чието постижение само по себе си е подвиг.Този човек е играл срещу всички легенди в този спорт от Уйлт Чембърлейн минем през Лари Бърд,карл Малоун,Клай Дрекслер,, Патрик Юинг,Дражан Петрович(лека му пръст) и стигнем до Джордън и има титли побеждавайки всеки един от отборите в които те са играли.Играл е през 3 ери в баскетбола.Този човек се пенсионира след 20 сезона(1969-1989) в НБА и има най-много отбелязани точки в този спорт за всички времена при условие,че 11 сезона е избиран за най добрия защитник в НБА. Когато попитаха Пат Райли кой според него е най-великия той посочи единствено неговото има.Моля всички,шапки долу за най-великия докосвал баскетболната топка някога: Карим Абдул Джабар

Тези с минусите знам,че сте болни фенове на Джордан,но вие цъкате минуси на фактите.Ако Въздушния беше играл 20 сезона имаше шанс да задмине Карим,но уви това няма как да стане.

Трудно е да се сравняват играчи от различни епохи, особено статистически. Карим Джабар има най-много отбелязани точки като цяло, но понеже има над 20 сезона мачове - 1560 мача , а Джордан има 1072 мача. Но Карим има средно 25 точки на мач и 4 асистенции, а Джордан - 30точки и 5 асистенции. Карим е бил гигант за времето си - 218см. срещу 198см за Джордан, т.е на Карим му е било много по-лесно да бележи точки, отколкото на Джордан. Лари Бърд и Меджик Джонсън (и много други) казват за Джордан, че той е най-великият за всички времена. Освен безспорен атлетизъм и умения, също така говорим за харизма, лидерски качества, и издигане на баскетбола на съвсем друго ниво в световен мащаб. Именно за това Джордан е и ще остане най-великият.

И в тениса е така. - след отказването на Сампрас е в регрес. Върховата точка беше втората половина на 90-те.

къв сампрас бе , тоя не знаеше какво е тенис!

НБА си е фриимасонска организация. 23, 33, 11, 2, 3 са символни номера. Разликата е, че по времето на Джордан не бяха обвързани толкова на световно ниво с хазартните залози и продажбата на маратончици. Това започна с Майкъл. Отделно играта е мека, защото спортистите са лекета. Това с лекетата го подкара Ле Брончо, който никога не е бил на нивото на Джордан, даже Пипън не може да стигне. Въпреки това машината за пари си работи. Мачовете вече са съмнително наредени, от никъде изникват контузии. Последният баскетболист в НБА беше Айверсън. Под 1;80, целият в контузии, с никакъв отбор достигна финал с Лейкърс. Няма принципи. Няма лоялност. Едно състезание кой да е по-популярен, щото това търсят компаниите който ги ползват. Аз съм от поколението, коеото киснеше на игрището от сутрин до вечер, и до ден днешен обичам баскетбола като спорт. Но от години не ме интересува НБА. От момента в който сглобих картинката с масончетата ми стана гнусно и осъзнах че съм бил жертва на добре създадена реклама. Сегашната реклама е гола вода. А и винаги съм се чудел, как НБА няма никакви допинг скандали. Никаква прозрачност. Чист ентертейнмънт.

Еленкоооо....и тука ли си изсра лайната

Кой е този Еленко? И за какви лайна става дума? Нищо от това което съм написал не е тайна. Просто хората не искате да четете. Много по-лесно е да се вярва на написан от медиите сценарии. Унивеситетите в УСА са бъкани с фратернитита/братства със собствена йерархия, директно свързана с фриймасонските ложи. От къде идват тези "звезди"? От небето ли падат? Хиляди талантливи играчи не стигат до драфта? Само човек, който не следи университетски баскетбол в УСА няма да го забележи. НБА е добре смазана машина за забавления, както и всички останали спортове популярни в Америка. Трагедията е, че поне в миналото имаше какво да се гледа. Имаше истинска битка. Самият факт, че баскетболисити с физика на център ми киснат по периферията да меткат тройки е краят на НБА. Ако се разровите ще го чуете от доказани треньори в НБА.

То накъде по-малко защита в НБА - те още преди 25 години се оставяха да правят по 3 алейупа в 1 :Д В Европейската Баскет Лига беше яко тегаво и гъч - само защита зонова, по 20мин полувреме, всички скапани и накрая резултати 35-54 - беше яко скука. По-добре НБА стила... Дори и да е малко като ВВФ кеча :Д

Джордан,Скоти Пийпън, Чарлз Баркли, Лари Бърд, Патрик Юинг.....вече няма такива пламенни играчи - НЯМА!Тези,отраснали през 80-те и 90-те,с кабеларките ставанията в 3 сутринта да гледаме мачовете..Нама такива спортисти вече - НЯМАИма продавачи на Кола,часовници и гащи!!!!

Спомням си като вчера финалите 98 между Юта и Чикаго. Прав сте, сега е напълно различен спорт.

Карл Малоун беше егати скалата!

Gugnelid

Мдааа, това е спортът, с който най-малко се справях като млад от всички, които опитвах. Обаче наистина ставах посред нощ, за да гледам преките предавания по Ефир 2... сега не можеш да ме накараш да го направя. Е, ако сър Алекс се върне да води Юнайтед, ще си върна думите. Хихихи

Първата титла на Джордан е през 1991...а не през 1993г - през 93-та му е третата

Ако, ако....Ако леля ми беше мъж, щеше да ми е чичо. Всеки талант е с времето си и сравненията са меко казано глупави нбо едно е сигурно. Сегашното поколение спортисти са едни малки разглезени, високо платени госпожици които не играят за феновете а за политически и меркантилни убеждения....

И футбола стана така...