Коментари - Стана ясно защо Индиана Василев е отказал да играе за България | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този е толкова българин, колкото и Джон Атанасоф,

Не иска да играе за националния на България, защото въобще нищо не го свързва с България освен родителите му. Също така си мисли, че може да стане част от националният отбор на САЩ и да стане голяма звезда ама е хубаво пак да помисли. В САЩ се инвестира много в европейската разновидност на футбола и има вече доста школи и играчи излизащи от тях та да не се окажа накрая, че и за резерва няма да се дореди в американския отбор. Решението си негово лично и не може да му се сърди никой, но е хубаво да слезе по-рано на земята, за да не остане разочарован накрая. Мен ми е интересно, защо някои от тук коментиращите нападат други коментиращи изразяващи негативно мнение против името на момчето или против самия него. Всеки има право да си изкаже мнението и като напсувате някой, като го наречете дебил, злобен или го обидите с друг епитет какво си мислите, че постигате? И аз мога да кажа, че тоя е нещастник и всички които го подкрепят, че е отказал на нашия национален са олигофрени и тъпанари, нихилисти и безродници, но какво ще спечеля аз или пък останалите от ситуацията? Това са си лични неща и решения (на родителите за името, на момчето за избора) и не виждам какво толкова ни касае, че да се отделя толкова внимание на казуса. Не искал да играе - ми жив и здрав. Дали ще играе или не едва ли ще има голяма разлика. И в САЩ няма да играе, но просто се заблуждава. Той ако беше тоооолкова голям талант нямаше да е в Астън Вила, а в някой европейски гранд ама щом си е решило така момчето и го устройва супер. Можем само да кажем ОК, Браво, Жив и здрав и да отминем. Другото не ни засяга.

Съгласен съм с коментара, само ще направя паралел със Стилян Петров, който също игра в А. Вила (капитан) и даваше сърце и душа, за България и днешният герой в статията. Първият е обичан , от цяла България (беше капитан) а втория не знае къде се намира, дърво без корен, за което вина има най-вече този, който го е възпитал!

Аз ще ви кажа защо е отказал...защото са изпратили грешните хора да преговарят. Костадинов, Дерменджиев и Лечков с техните трагични физиономии и приказки за футбол нямат шанс, било то и през Денчовци от Сливен. Виж, ако бяха пуснали Божинката, Камбуров и Перуката да му обяснят как вършеят из дискотеките по време на лагерите, лесно щяхме да го спечелим. Да поканят момчета за един уикенд на разноски на БФС в Студентски град и на другия ден ще пее химна с пълно гърло.

...аз не бих си кръстила детето Индиана, но иначе си е напълно право момчето. Да дойде тука да слуша бисерите на Венци Стефанов и да гледа простотиите на Данчо Лечков?! Айде нема нужда!

Венци и Лечков ли са България. А аз си мислех, че България е Левски и Аспарухов (Гунди).

що па да не кръсти сина си така, макар и да има доста по благозвучни имена, като Аризона, Аляска, Калифорния, Оклахома, Вирджиния......

Щото позори паметта на предците си, ако трябва повече да ти обяснявам жалко, за теб самия.

Кои са Българските имена, някой може ли да сподели? Защото Иван, Георги, Димитър, Петър и т.нат не са български. Въобще ако искате българско име изборът се свежда до няма и десетина имена. Така че не ревете.

Има поне 1000 български имена, но разбирам историята е слабо застъпена в училище. Още в Илиада на Омир, се споменават български имена Ахил, Пелей, Резус. За Орфей и Спартак, всеки е чувал. Имаме много имена от Римският период. Константин -Костадин, Виктор, Юли, Юлияна, Максим, Мартин, историята ни е дълга така, че и списъка е дълъг. Иван, Йоан, Георги, Петка, Паисий, Климент и т. н. са имена Християнски ние сме запазени, като българи и заради това. Но виж българин останал в историята с име Индиана, Майкъл или Азис нямаме.

Ами това, което пишеш изобщо не е вярно. Споменаваш имена на траки други народи, които са живели по българските земи. Щом почваш от дълбоката антика с Омир и т.нат значи не си запознат с епохите и населението по нашите земи. Изключително малко са оригинално и доказано българските имена и единични са такива като Борис, които са съвременни. Наречи си сина Резус щом се смееш на Индиана. Такива имена са точно толкова абсурдни. Езикът е нещо живо и непрестанно променящо се, както и имената. Разгледайте българският език през епохите и развитието на имената. Има огромна динамика. Така е и при всички останали езици по света, които надживяват епохите. Език, който не се променя с времето, той изчезва. Така че братя, не ревете, а се отпуснете. Всеки да си кръщава както ще челядта.

В „Хронография“ на византийския летописец Йоан Малала пише: „пристигна с атридите и самси Ахил със своя собствена войска, наричани някога мирмидоняни, а сега българи, 3000 души“.[2] Това сведение е отразено и в старобългарския превод на „Илиада“, направен по времето на цар Симеон Велики в Преславската книжовна школа.[2] За връзка на мирмидоните с българите се споменава и от Йоан Цеца, който пише: „и тогава всички пристигнаха в Авлида с кораби, и заедно с тях Ахил, синът на Пелей и на Тетида, дъщерята на философа Хирон

Ама тоя верно ли се казва Индиана? Другия пък Едисон..... колко мъка има на този свят.....

Само не разбрах точно какво му е дала България на момчето, че да го обвинявате в каквото и да било. България си я обичаме, ама българският футбол - не!

Не питай, какво може родината ти да направи за теб, а питай, какво можеш да направиш ти за родината си. …Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country.

Трима човека имат нещо против демократа и любимият за много американци Президент Кенеди, странно!

На негово място и аз не бих играл. Разни кретени с основно образование да ме освиркват. Айде няма нужда ...

Прав си. Със сигурност публиката в САЩ е много по-извисена интелектуално :)

...когато се е раждал този я е нямало рекламата на маслото с краварката в левия ъгъл, че на баща му можеше да му хрумне още по-добра идея...

Дойчо Маркенбутер Василев?

Баща му е безродник, само пари са им в главите на такива.

ти си част от "цялостната негативна среда в България" Ма,кво ти пука,нали?

Негативната среда се създава, от алчност, невежество и безродност. За теб не знам, но за мен Името на човека е най-важно и ака си българин, трябва да носиш българско име. Най-старата държава в Европа, която не си е сменяла името е България! Хайде пак си помисли дали съм бастун? Иван съм което значи Божия благодат! А какво означава Индиана? Щат в САЩ, смях! Можеше да е Монтана, ама кой да се сети, че има такъв град в България!

Бе вие луди ли те, какво е това манг.лско име? Индиана, гледал баща му Индиана Джонс и забравил, че е българин с история истинска не филмова.

Още един келеш.Дано дойде времето да пълзи на колене и да моли жално.

Кого да моли и за какво,бе байно? Играе във Вила с американски паспорт. У нас ще го псуват, ще играе фалшиви мачове, а след това може и на полиграф да го сложат ,ако не целува на чорбаджиите ръка. Или викаш не е чак толкова зле?

Е ти само така ли се чувстваш значим - ако някой се моли?

"... решението е на самия футболист, който предпочита да играе за американците, тъй като не харесва цялостната негативна среда, която вирее в България ...". Показателна оценка за цялостната политико-икономическа и обществена среда в Нашата Родина. За съжаление, това са реалностите - ниски заплати, поръчкови медии, Тиква и Льотчик хванали се за гушите (вместо като първи мъже да градят заедно), бесен прокурор изживяващ се като Шеф на каубойска банда (за него няма закон и наказание, над него е само Всевишния, а бе направо се смята за безгрешен и безсмъртен), опозиция от диви комунисти, драстично намаляващо и застаряващо население ... мъка, мъка ...

Де да бяха само политиците! Прочети малко коментари и ще разбереш защо българите бягат от другите българи...

Отказал е щото и той и баща му имат нещо между ушите. Евала!

Браво на момчето, работа сред тия чалгари и нещастници - НЯМА! Помним Божинов каква кариера имаше в Малта и Италия преди да се завърне в кочината и да потъне като всички нас в посткомунистическото царство на посредствеността!!!

Като Индиана отказва, да вземат Бусманци Иванов....

Що,да не би да свършиха африканците с български паспорти?

Индиана = MoHTaHa

Ами най-малкото може да не знае български момчето. А и ако играе за родината на баща си няма да може да играе за САЩ. А там парите са повече. В Америка парите са всичко. Да е жив и здрав, ще минем без него.

Той ще мине без вас. Я не се взимай много насериозно .Пусни си телевизора бойко да ти каже колко добре всъщност живееш

" Той ще мине без ВАС " А ти какъв си приятелю ? Американец ли си ? виждам пишеш на български, но не си от нас , така ли ? Интересно

Потряблвали са ни такива измекяри като Индиана Василев от Сливен. По-добре да играят Голф Колев от Перник или Алибаба Ганчев от Столипиново.

Важното е да са чисти , като теб,разбира се...

Ами прав е

Много умно момче ще излезе Василев!

Момчето е право. Не иска да бъде тиква!

много сте ми интересни. Всеки тук знае какво е нивото на футбола, корупцията и безобразията. Всеки от вас е хранил перуката, божков, домуса и др. подобни. Обаче когато някой откаже да участва във фарса наречен български футбол го нападате сякаш ви е изял закуската... Не ви разбирам честно.

В БЪлгария НЯМА такова име- Индиана.. Все едно да си сложи име- ЛУд Идиот и Психопат... Да стои далече от България... Често такива стават и Предатели, като не са ходили на училище и НЕ знаят Историята на България...

Заради такива като тебе е прав да не играе за БГ...

К’ви предстели, бе!? Че той не е роден в България. Изборът къде да играе е абсолютно негово право.

Kalin

Кво да прави в този наш отбор?Положението е трагично.Има бая неща да променим ако изобщо ги променим за да имаме отново качествен национален отбор.

Лигльото даже не е с бъргарско име,сигурен съм,че не може и на кирилица да си напише името,нормално е да откаже...........просто за да играеш поз флага на България ,трябва да си Българин а той не е...........

Тия вече не са българи, няма смисъл - нито хАмериканци ще станат, нито българи... както се казва: пази боже сляпо да прогледа, може и Бербатов да му е за пример...

Едисон?

Типично поведение на измекярско дупе. Не го и искаме в отбора. Той е български, а не измекярски.

заради подлоги като теб футбола е на такова ниво

Ритат, като измекяри, падат , като измекяри от още по-големи измекяри? Що е то? Отбор измекяри

ами нормално е с какво е помогнала държавата на неговото развитие..

Да не е луд