Коментари - Странен ход в Скопие, замениха името на цар с това на певец | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много са умни съседите. От исторически и политически имена полза няма,защото,като дойде нова власт,пак трябва смяна на имена ,ако са политически.Най -добре е на природни дадености,растения,животни. Улиците да са с номера. Така всеки ще е доволен.

Ъхъ, а ""найубаво"" e да са кръстени на застрахователи, банки, безалкохолни и други изроди дето ни тровят живота в планетарен мащаб.

Най-лесният начин да унищожиш един народ е като го накараш да забрави историята си, защото тя е онова обединяващо ядро, около което се градят националната памет и националната идентичност. Ако мога да обобщя, народ без история не е народ.

Рожденното име на т. н. Александър е Искандар=Искан дар, защото от древните источници се знае, че майка му се е молила на Зевс да я дари с мъжка рожба. Когато се възцарява добавя към името си прадставката Бал=Ал – голям,велик, при което се е получило Алискандар. Маляките са го погърчили на Александар, което име, с много условности, го извеждат от гръцката дума за мъж. В арабските документи и до ден днешен е Ал-Исканда(е)р. Много интересни са тези монети с надписа ALEXANDROY до изображението на Зевс от към гърба, а от лицевата страна с образа на Херакъл наметнат с кожата на Немейския лъв или Атина с боен шлем..., но не и с образа на македонския цар.

То имаше и един турски учен, който обясни че Агамемнон от Илиада всъщност е бил турчин и е бил Ага Мемнон (Мюмюн)... ако следваме тая логика, то и тракиеца Спартак (Спарадок) всъщност ще се окаже че от Спа (спал някой си) и Радо (Радослав, оттам Радо) и едно К за благозвучие... Пък Филип се казвал така понеже ядял много филии хляб...с мас отгоре.

ТРАКИ е прякор, даден от враговете на БЪЛГАРИТЕ. Коренният балкански човек не се e самоназовавал ТРАК. Ако ТРАК е било престижен прякор, то поне едно от над стоте местни „тракийски” племена е щяло да го приеме за етноним. Траки са ни наричали нашите СМЪРТНИ ВРАГОВЕ. Целта е да се прекъсне Българската ни родова памет. Незнаейки древното си и славно минало, Българите нямаме опора против гръцките домогвания и преиначавания на нашата история, обичаи, религия, богове и т. н. Нямаме опора и против експанзията на разни мними доброжелатели, които ни натириха да търсим великите си предци в дън- горите тилилейски, пардон алтайски. Гърците са лукава пасмина и за да налапаме "тракийската въдичка", са сложили доста примамки. Разбира се, като всеки престъпник и те оставят УЛИКИ, едва забележими. Много от тях са трудно доказуеми. Нашите родни гъркомани, пишат за траките каквото им наредят, но ето какво пише в „Гръцко-БЪЛГАРСКИТЕ” речници: трак-уплах, стес,страшилищe, колики трака-трошачка;сблъсък,парзитизъм,прося,изпросвам тракадорос- просяк, курварин Най-точния превод на Български за θράσος е НАГЛЕЦ , същевременно и БЕЗОЧЛИВОСТ, ДЪРЗОСТ, БЕЗОЧИЕ. Близко e до ума, че “Траките са изчезнали” от Българските земи, точно както са изчезнали и гяурите, 15 века по-късно.

с гяурите, че били изчезнали. ако са били изчезнали няма да има причина тези турци, според тебе, да искат да се наричат българи. Куца ти логиката, защото е лъжа, турски империалист.

Като нема на кой друг да го кръстат :D :D