17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо говорите така за момчето като изобщо не го познавате.Познавам се лично с Светльо и всичко това което пише за него е истина за нищо не е излъгал.Не е както казвате че не е сляп и че иска само да му дават пари и той да си обикаля и да щрака с пръсти влезте в неговите обувки извървете негови я път преживейте всимко което е преживял той и тогава говорете така затова няма да се оправи този народ вместо да подкрепите момчето вие само го плюете и обиждате сигурен съм на 100% че повечето който са на неговото място ще се откажат и ще прекъснат веднага но въпреки всичко той продължава да се бори и прославя България по цял свят.Ето такива хора заслужават нашата подкрепа а не хейт.

Срам ме е от коментарите.

А не те е срам от ония,, майки" дето осраха София.

Да мине на друг спорт, например тенис, Гришо на всеки удар на топката печели 100€.

Той иска и дневна издръжка и отделно за спорт. Направи първо ти нещо за себе си ве пич. Освен че си пътувал два пъти до олимпиада други постижения?

tonk11

Всъщност аз разбирам, че на този не му се работи. Не е сляп. В никакъв случай. Може да работи стига да иска. Ма той не ще. Иска да си спортува а някой да му дава парички. Ами и аз искам бе.

Може да се помогне на всеки....стига да се знае за него....и да си заслужава....просто отворете една сметка,или чрез дарителски SMS-и ....и готово...P.S.зА огромно съжаление,това се случва,на много много наши сънародници....

tonk11

А що да му помагам? А до кога? Щото той не ще еднократно. Иска да си му дават всеки месец, да си го пращат на състезания, той да си спортува и готово.

сега няма таков аниско заплащане 1 циганин умишлено инвалид взема минимум 380 лв без 1 ден стаж отделно поне още 300 лв за телк о ще "интеграционни добавки" 60 лв на тоя като "олимпиец" му дават суми различни всеки месец з а подготовка + ваучери з а Храна.. Да малко$$$$са но лъжите с а Огромни! Не съм гербераст бсп и дпс и джендър. Отделно им адоста дето дават за спорта бизнесхора и меценати

Добре. Борисов е виновен,както драскат някои по -долу. А Радев? А Нинова, а Станишев от Брюксел? А патриотите на шишко -министъра.Ако вземе медал ще се избият да си направят снимка.

Аз също живея в горе долу толкова, пък не ме пишат по сайтовете....

Пробвах да работя, да имам пари… но не ми е на сърце това нещо, и аз така мислех като бях на 20, ама ми спряха издръжката в къщи и трябваше да се работи. и така вече 35 години на тръстиката.

Леле, като чета коментарите надолу и си мисля, че си зцаслужаваме всичко като държава, защото управляващите ни са олицетворение на народа ни, прости, злобни, завиждащи егоисти! Момчето е инвалид, иска да спортува, представя държавата на олимпийски игри със това, което може най-добре, спечелил е квота за олимпиадата, в някои държави ще го носят на ръце и ще му осигурят всичко, от което се нуждае, само и единствено, да продължава да спортува и да достига по-високи резултати в спортната си дисциплина! Бил на 18-то място, а, бе, тъпанар, ти на кое място си? На кое място да е, като живее с 250 лв. на месец и никой не му дава и стотинка, за да се развива в спорта си и дори да има шанса да се храни правилно, за да достига нови върхове и постижения в дисцирлината си! Смешни сте всички! Понякога ме е срам, че съм българин, заради тъпанари като вас!!!

да се срамуваш сам в ъгъла. Няма държава да те издържа понеже ти се карат ски. Инвалидите по света се трудят според възможностите си. Ако спортуват и имат резултати се подпомагат от частни фондации.

tonk11

Реалисте, и аз искам да спортувам. Искам да се развивам. И аз съм представял България на 2 световни, 2 континентални първенства и един мондиал / не бъркай с футбол/ . Да почна да рева и на мен да ми дават пари а? Той се пробвал да работи ама не му било на сърце. Сега работел ако го викнат щото нямал избор. Не ти ли звучи нагло? Аз да не работя за кеф?

Къде си представил България. На Мондилал...... . 2 световни.... Ще дойдеш много известен. Смешен си... Не пиши глупости. Ако си спортува поне малко можеш да разбереш, ама май не си се събличал по физическо, да не настинеш може би.

Да живееш в България, безценно!!!

2014 Българинът Светослав Георгиев завърши на последното 19-о място в ски-бягането на 10 километра свободен стил при състезателите с нарушено зрение на Параолимпийските игри в Сочи. Георгиев преодоля дистанцията за 36:58.3 минути, като остана на 13:40.2 минути зад шампиона Брайън МакКийвър (Канада), който финишира за 23:18.1 минути. 2018 ветослав Георгиев завърши на 18-о място в спринта по ски-бягане на 1.5 километра класически стил за състезатели с нарушено зрение на Параолимпиадата в Пьонгчанг. Единственият български представител на Игрите за спортисти с увреждания преодоля трасето за 4:29.74 минути. Георгиев остана на малко повече от половин минута от класирането на полуфиналите, за които с последно общо време от 3:55.56 минути се класира Тома Кларион (Франция). Параолимпийски шампион стана канадецът Брайън МакКийвър, който финишира за 4:03.2 минути във финала и изпревари с 2.5 секунди шведа Зебастиан Модин. Трети на 29.5 секунди завърши Ейрик Бие от Норвегия. В надпреварата участваха 20 състезатели. Нещо много се вживява като голям спортист. Поне са му поели пътуванията

Вие на кое място сте на нормалната олимпиада? Опа...вие не сте и помирисвали квота за олимпиада! Простотия до шия!

Средствата, които ММС заделя общо за масов и детски спорт и спорт за хора в неравностойно положение са с близо 20% по-малко от тези за домакинствата - 3 611 000 млн. лв. От тези пари 1.056 млн. лв. се дават на шест федерации за техни програми за детски спорт. Останалите 2.555 млн. лв. са за спортуване на ученици и студенти (350 000 лв.), за масов спорт, т.нар. "Спорт за всички" (922 000 лв.), и за хора с увреждания (1.283 млн. лв.). Всъщност, ако се извади сумата за хората с увреждания, парите за детски, масов и спорт сред учащите стават едва 2.328 млн. лв. Това е едва 6.6% от всички одобрени от ММС средства за спорт, които са в размер на 34 989 620 лв. (посочените по-горе, плюс отпуснатите 26 960 000 лв. за дейност на 44 одобрени федерации).

Даже и не знаят къде е следващата. Точно за това спорт..... Мамини си чета...недоносчета.

Вие там ли бяхте, че го пишете все едно сте били с това момче там. Сигурно много четете вестници и разбирате от спорт. Кажете да прочетем за други спортисти, да се образоваме както се казва... Тъпанари

Минималната инвалидна пенсия в момент в България е 305 лева. Нищожна е, знам, но не е хубаво да се лъже за такива неща. Подкрепям момчето и мисля, че заслужава повече еднократна помощ от 4 хил.лв от 100% от певачките, които си изпросиха от Буци.

Има и частични пенсии

Човек, ти не си в час... Зверски не си в час.... Ако не знаеш лично или нямаш роднини с инвалидна пенсия, по-добре не пиши несериозни неща. Минималната ИНВАЛИДНА ПЕНСИЯ Е 150 ЛЕВА , В ЗАВИСИМОСТ ОТ ПРОЦЕНТА НА ИНВАЛИДИЗИРАНЕ, НЕ ПО ОБЩА СТАВКА. Примерно за човек с инвалидност от ТЕЛК - 50%, ще вземе 149 лева и стотинки, за 60% инвалидност - 250(от тази година, каква ирония... Като до миналата година беше 176 лева), като за всеки последващ 10-ти процент инвалидност парите са с около 2% отгоре, грубо изчислено. Затова НИЩО НЕДЕЙ ДА ПИШЕШ, БЕЗ ДА СИ ИМАЛ ДОСЕГ В ТАЗИ СИСТЕМА НА ИЗЧИСЛЯВАНЕ НА ТЕЗИ ПЕНСИИ.

tonk11

Тоест този е с 60% инвалидност? Тоест не е съвсем сляп и вижда? Значи може да работи нали? Може, ама не му е на сърце, спортува му се. А познай - и на мен така. Да ревна и аз а? Тоя има едно последно и едно предпоследно място на олимпиадите където е ходил. Аз имам по-добри класирания от него.

Ако е за художествена гимнастика има пари!! За това прекрасно момче Не. Министъра на спорта решава

И какво му е прекрасното на това момче, което очевидно го мъъъъъъъъъързи да работи! Ти видя ли му инвалидността изобщо - нарушено зрение! 4 крайника + главата му функционират нормално - ами да ги използва по предназначение, а не да хленчи за хобито си!

По доходи и издръжка, Бойко тиквата всички ни направи параолимпийци. Как изкарват месеца всеки си знае.

На мен хич не ми е присърце да работя. Гледам се в огледалото висок и красив, ама как ще работя?

Ами, не работи. Иначе човекът е с увредено зрение и на инвалидна пенсия. Точно какво да работи според теб?

В съюза на слепите как работеха и се учеха преди? Тоя пич очаква да го гледат, а той да си "спортува". Сори,, не съм някакъв безжалостен, но това е истината.

На 1000 "певци" по над 4000лв, а за такива като това момче - нищо. Скапана тиквена държава!

За певачите си прав, НО - какво прави това "момче" освен да тича със ските и кому е полезно това?! Слепи хора работят, творят, създават полезни неща, консултират... Какво образование има това "момче" какъв занаят е изучил и практикува?! Иле само чака пари от държавата?!

Върви ти тичай бе, да не мислиш, че е толкова лесно! След това върви вземи квота за олимпиада и тогава говори! Отстрани всичко е мнооого лесно! И благодари на Господ през цялото време, защото не си на мястото на това момче!

Пробвах да работя, да имам пари… но не ми е на сърце това нещо... ----- Възникват едни въпроси...

О да. Възниква въпроса колко трябва да си прост да злобееш срещу сляп човек. А и ти ослепей и работи да те вида да ти е#% майката

Колега, ти правиш ли разлика между "сляп човек" и "човек с увредено зрение"? Светослав не е сляп, а просто да има 10 диотъра (например). Или може с едното око да е сляп, но другото да е отлично.

Когато чета подобни новини, честно да ви кажа, срам ме е, че съм българин или по-скоро, че сме допуснали да имаме такава трагикомична държава и управление. Защото ние сме си виновни, че тези са избраните толкова години вече!!! Буквално ни *баха мамата! Всички, дето бяха след нас, отдавна ни задминаха! Дъното сме!!! И го дълбаем!!!

Прав си по принцип, но за този конкретен случай - НЕ!

до 1989 спортът беше приоритет на държавата. При пазарните отношения всеки се оправя сам. Taka e при демокрацията. Да си търси спонсори, но едва ли ще намери. Но на тази възраст е закъснял. Явно няма и професия, а и не иска да работи. Типично за България, всеки чака някой да му оправи проблемите.

Ти наред ли си??? Момчето е тотален инвалид!! Спортът е нещото, заради което има смисъл да живее!!! Какво общо имат тук спонсорите??? Държавата ни е изоставила инвалидите!! Срамота!!

дай сега да се разберем. какво момче е. на 33 и има претенции за професионален спортист. като такъв да си търси спонсори. като няма да се хваща на работа. Работа за незрящи има. Иначе за здраве да си кара ски. Никой не му пречи.

Не е трудно, а е въпрос на система. Да оставиш такъв човек без средтва е патология. И не е виновна дъражавата. Тя е продукт на сиситемата и на господстващите обществени отношения - на движещия принцип при капитализма = лична изгода и максимална печлба. В тези отношения място за обикновения човек няма. За всички , които оплюват социализма и превъзнасят капитализма ще дам личен пример като бивш състезател на Академик със стипендия за резервен състезател и като ученик като студент: 1. Безплатна карта за целия градски транспорт в София; 2. Безплатен стол за състезатели на Академик на Гурко и Шипман със специален режим на хранене за обяд и вечеря; 3. 5 лв. купонина за всеки ден за бакалски, хранитрелни стоки за закуска, на специален щанд за състезатели на Академик в бившата сладкарница Гурко и бул. Васил Левски; 4. 30 лв. стипендия за резервен състезател (при обща заплата на майка ми и баща ми около 180 лв.) 5. 30 лв. джобни пари от майка и баща ми.; 6. 30 лв. всеки месец от кръводаряване. Госпожи и господа, апологети на капитализма и либералната демокрация, за каква свобода говорите? За какво Ви е неясно в какво изразяващата се свобода при капиатллизма, за която говорите? Свобода е когато като дете можеш да правиш всичко каквото си пожелаеш без да имаш пари и връзки>. 1. Пробвал съм над 10 вида спорт, избрани по мое лично желание - без пари, без връзки, без да ме водят родителите ми; 2. Посещавал съм кръжоци по авиомоделизъм, корабомоделизъм радиотехника и математика, избрани по мое лично желание - без пари, без връзки, без да ме водят родителите ми, а първите 3 вида бяха свързани с предоставяне на материали, модели и части; 3. Учил съм се добре и съм завършил елитен техникум, карал съм престижен ВУЗ и съм завършил висше образование и аспирантура извън страната по мое лично желание - без пари, без връзки. Работил съм това, което съм искал. Правил съм това, което съм искал. Бил съм на частна ексурзия на Запад (вярно е, че не беше лено да се получи разрешение). Специализирал съм на Запад. Получавах много за тогавашните представи пари - висока заплата, пари от ТНТМ, пари от граждански договори, пари за проектант като извънщатен сътрудник, пари за внедрени изобретения и за износ по втори направление,премии) Какви ограничения съм имал от социализма? С каксво ми е била ограничена свободата? Единственото, което знам е това, че не можех да притежавам собствени средства за проиузводство и не можех да забогатявам прекомерно. А след Указ 56, ако не бяха дошли грабливия капитализъм и либералната демокрация щях да се сдобия и със собствени средства за производство. Добре, и сега не съм останал на улицата. И сега имам изобретение. Вече имам собствени средсвта за произвоство, но не съм много ловък в икономическите хватки и не забогатях, и не успях да осигуря на децата ми тази свобода да се развиват и да правят каквот0 искат, каквато имах аз при социализма. Човечеството не е успяло да измисли нищо по-хубаво от социализма

ЗВЪНИ НА ИМПЕКСОВИЦА, СТАНИША, ВАНЬО И ОСТАНАЛИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА БКП-ОФШОРНИ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ И ГИ ПИТАЙ КАК РАЗПРЕДЛИХА БОГАТСТВАТА НА БЪЛГАРИЯ И КАК ОПРАЗНИХА ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА РЕЗЕРВА, ЗЛАТО И В ЧЕРВЕНИТЕ ДС - КУФАРИ МИЛИАРДИ СЕ ОЗОВАХА ИЗВЪН ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.ФИЛМА ОПЕРАЦИЯ ШМЕНТИ КАПЕЛИ ПЪРВИТЕ 10 МИНУТИ.......... 1 КЪМ 1 ИСТИНА.

Към социалиста павлов: забравяш парите за доносите по твое лично желание в ДС. И понеже ги имаше и такива като теб социализма не успя. Замисли се защо гений ниеден и ако не можеш много да мислиш питай. А ако анализираш най напред себе си, своите способности, умения, талант, старание и принос щи разбириш къде грешиш.

Автора на статията да публикува сметка на момчето, за да може кой с каквото има да помогне

Дайте някаква сметка и които може и иска, нека помога!

Поклон пред куража и труда на това момче! А срама и позора е за всички нас, които търпим наглите и крадливи политици.

И ако не беше автора на статията, нещата щяха да продължат да са такива за това прецакано от съдбата момче... не че "началника" ще се трогне особено ... те унучетата са с пуловерчета за по 200 евро ... той се е уредил ... другите да го ду* ... Дано поне някой който си е надвил на масрафа направи така, че момчето да живее достоен живот ... дано ...

да вземе да прави нещо смислено, вместо да тича, да вземе да копа, да си направи фирма за нещо и т.н.

Фирма да мете лайната дето ти изроде и твоят идол Тиквунии велики серете. Пфу! Долна измет!

Ами той си казва: “Пробвах да работя, да имам пари… но не ми е на сърце това нещо, отново се свързах с шефа на параолимпийците, г-н Илия Лалов и така се върнах в спорта”,