17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повечето руски тенисисти са капризни лекета!

Прав е Медведев, защото играеш на "червена пепел" и ставаш бубарак!

Всичко, което каза е 100% така. Особено мръсотията - там е 200% прав. Тази настилка е от 19-ти век и би била подходяща за турнир "Филиповци оупън".

И коя според теб е по-дходяща? Гланцираната като огледало на АО, ли? Дето като се съберат двама, които бъхтят топката като джелати, докато разбереш, че разиграването е започнало и то вече се е отекло. Червеното и тревата са настилки за играчи, другото е за манекени и пунтьори.

За неговия ръст (198см) нормално не му харесва. Повече тичане, пъргавост трябва, намалява предимството на силния удар. Защо се изказва от името на всички обаче?

Тук има тънък момент. Ако говори от свое име, добре. Всеки има право да прави каквото си иска стига да не пречи на останалите. Но той говори, че това било загуба на време за всички тенисисти. Сега как да го разбираме това. На останалите тенисисти не им стиска да си признаят или понеже на Медведев не му харесва клея, значи и другите не го харесват?

Браво, започвам да се замислям, че Медведев не е комунист, като повечето руснаци. Има мисъл в неговите изказвания. Обикновено бедните държави се прехласват по червените кортове.

Ех, бедна Франция, Испания, Италия!!! Тенисът на червено е традиция, предизвкателство, борба,физическа подготовка! Изкуствената настилка е създадена за по-лесна поддръжка,нищо повече!!! Води да повече травми и по лесни мачове! На мързеливия руснак затова не му харесва - трябва да се старае повече! Само с бухане не става

Червените кортове са създадени, защото сгурията и работната ръка, която рови дренажа, минава всекидневно с гребло и рало, и заглажда с валяк, евтина! Един тир стрити тухли и имаш и си подсигурил сезона. "Води до повече трамви" :))) Хаха, любители... Трамвите са в пъти повече на червеното - от криво скочилата топка и нуждата рязко да се донагласиш се получават най-кривите движения на тялото и всякакви разстежения, до изкълчените глезени от пързалянето или просто защото си стъпил в изорана дупка. "Само с бухане не става". Не се смея, знам, че си любител. Бухането е на червените кортове, където силата ти се убива от мекия корт. Техничната игра е на бързата настилка. На червено сульо и пульо може да има ден и да поднесе изненада, на твърдо това е много по-рядко. "Физическа подготовка". От кой вид, онази маратонската ли? Защото в тениса има и друга визическа подготовка - на спринта, на рязката смяна на посока на движение, на честотата на движение, на концентрираната мощ в един завършващ удар.

Ма Нямаш опит, ти не усещаш ли, че правиш наивен опит да пренапишеш тенис теорията с някакви твои дилетантски псевдосъждения. Ти явно твърде малко си играл, най-вече вероятно на скапан асфалт, но притежаваш изключително самомнение за бедната си и погрешна теоретична и практическа подготовка. Всичките ти изброени доводи са напълно погрешни, а този за "мръсните чорапи" (според известния анекдот на хърватина д-р Иво) е направо за подигравки. И особено погрешно е псевдосъждението ти за контузиите. Но малко да те осветля - на Запад човешкия труд е неимоверно по-скъп в перспектива от "Издигането на една зала за тенис" или дори направата на асфалтови кортове. В Англия (и в Щатите) например в определени малки градове има нахвърляни повече от 20-30 общински корта с постоянни тенис-мрежи, странични ограждения и т.н. (там берачи на желЕзо не виреят, не им понася климата) и са напълно безплатни и полупразни. Тревните (за Англия говоря) са дори повече, макар и с Restricted access и обикновено paid на символични за Англия суми. Но червените бяха само два за целия град и се използваха единствено и изключително от състезатели и то елитни. Що се отнася до новоизлюпилата се звезда Медведев, най-добре се видя колко чини на знаменития му мач на изкуствено с австралиеца Ник преди повече от година. Та един умен и разнообразен играч като Ник с добър сервис направи смешен русначето, което много не обича да мисли, а още повече да го изненадват. Там е заровен ключът от палатката.