Световният №5 изостави страната си и се включва в мултинационалния тим на САЩ

Италианец, японец, кубинец и филипинец, а сега - и арменец са в състава на Щатите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на Арунян!

Разбирам, но не подкрепям. Армения е разкъсана от национална катастрофа след загубата на Нагорни Карабах. Това, че обещанията към шаха не са спазени е най-малкият им проблем. Понякога човек трябва да се смири пред родината си и да си даде сметка, че тя не може да му обръща такова внимание, каквото би получил от най-големите световни суперсили.

От къде на къде! Животът е един. Могат да купят фалшиви Искандери, а не могат да изпълняват ангажименти към малкото читави хора!

И защото те купуват фалшиви искандери, той си купува фалшива самоличност? Животът може и да е един, но човек не може да си купи фалшива майка, баща, род и родина, пък били те и най-смотаните на света. В смисъл може, човек и цвета на кожата си може да смени, и сърце да си присади, и нови дрехи да сложи, но отдоли си седи все той. По същата логика не можеш да поставяш условия на родината си - ще си ми родина, само ако ми дадеш парите за шаха, ако не ще ида при друга. Все едно да кажеш на майка си - ако не ме запишеш в американския колеж, ще ида при друга майка.

Всеки има право сам да избере бъдещето си. Не може да тъпче на едно място и затова е избрал да иде на друго.

Мъни, мъни! И никакъв патриотизъм. Страхотна пропаганда

Не е успял да се уреди за Русия......

За разлика от говедарника, в Русия СЪЗДАВАТ шампионите си. Както и учени, артисти и т.н. Не ги купуват на едро и дребно втора ръка.

Кой са създали напоследък?

Бягат колото им сила е останала

Кво ни интересува ?? Ако някой арменец дойде в БЪлгария, ТРЯБВА да СМЕНИ Името си.. Иначе си остава арменски шпионин... Или просто Идиот, който подпомага ВРАГОВЕТЕ на БЪлгария... Вижте какво прави онази Ким Кардашиян.. Тръгнала да се жени за африкански маймуни... Армения беше част от Руската Империя и после- Съветскяи Съюз. Но се отделиха през 1991 г.. Така че, хора с арменски имена НЕ ни трябват в България... Или да става БЪЛГАРИН с българско ИМЕ или да се маха обратно към Армения.

Вместо да плещиш глупости и да даваш за пример разни лолитки, виж какво правят онези Назарян (баща и син) за България и май са повече българи от такива като теб.

Идиот

Ако не си в топ 20 в шаха , мизерстваш . Аронян е в топ 10 , но явно и на него му е трудно в Армения .

Явно САЩ се решили, че на всяка цена ще се борят с/у руското върховенство в Шахмата. Алиреза е считан от мнозина за бъдещия номер 1, в т.ч. и от Магнус Карлсън. Ясно е, че с пари може много да постигнат, ама нещо взе да се изражда работата.

Руснаците са номер 4 и номер 6 в момента. Китайците са номер 3 и номер 11. Първия е норвежец, а втория е италианец, които играе за САЩ... Та за какво руско върховенство говориш точно? п.п Между другото Топалов е номер 19! Шапка му слваям.

Няма нито един етнически руснак световен шампион.Дори и Карпов .Чист тюрк-тучин.от Златоуст.

То върховенството им беше в СССР, А Боби го унищожи!

Сам!!!Един откаченяк им разсказа играта.

Още един дето се измъкна от кочината на Путя и прегърна свободата.

Армения, нерде Русия тъпанарче?

Тоя живее още по времето на СССР. И се "бори с комунизма".

А защо 2 милиона кримчани избягаха от демокрацията в Украйна, и се присъединиха към Русия??

И ходят жадни и мръсни?

Какво се чудите, поредната продажна проститутка, независимо от вероятно гениалните си възможности в шахмата. А от другата страна - поредната кражба на талант от печатащите шума кравари. Така са били в последните 100 години. Иначе нищо свястно и читаво не могат да извадят, ако не крадат умове и таланти. Сбирщина наследници на престъпници и олигофрени.

Те нямат нищо читаво, а всичко читаво натам бяга... парадокс. Руснаците имат сума читави хора и всичките пък се опитват да избягат от там. Пак парадокс... :))

"Абсолютно безразличие на държавата към шахмата в страната". Разбира се, ако беше истниски патриот, щеше да бачка в макдоналдс вечерни смени и да помага в била в събота и неделя, а през другото време да играе шах за славата на страната. Или ти рязко започна да вярваш на държават, ако казва неща, които ти изнасят на тезата? :) За всичко друго може да лъжат, ама сега казват истината... :)) Ок. :))