Таксиметров шофьор е разочарован от "стиснатия" Мануел Нойер

Той е направил голяма услуга на вратаря, но не е доволен от полученото в замяна

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

120 km x 2 = 240 km. - 400 евро ?????

Значи, живея от много години в Германия и това са абсолютни глупости което разправя шофьора. Първо документите се вадят по телефона или Интернет и са почти без пари. Тука и дебитната карта и пина идват по пощата. Всеки който намери нещо просто го предава на загубени вещи и после те ти го изпращат безплатно. А един екип на Bayern започва от 100 евро. Така, че си правете сметка. Тука много неща се доставят по пощата и се оставят на улицата пред къщата и никой не пипа. Говоря за неща от хиляди евра. Така, че който намери портмоне, просто го предава и толкоз, въобще не се интересува от награда.

Немчурята не са от най-щедрите. Ама и бакшиша си го бива - да разтръби всичко на всички и да оплюе клиента.

Нойер е нарцис. Както и много немци

Почти всички немци са такива

та си пуснал таксиметъра да му чатка по пътя.......

Ако е бил някой мангал таксиджията

Не забравяй че 500 години клецане какъв дебил си се родил Курво

Джомни е прав,всяко добро също има цена,човека е могъл да си прибере парите и това е.Но ,не го е направил постъпил правилно,в чужбина хората си ценят труда,не като тук,мислим че всеки ни е длъжен да го направи за едно благодаря.Турчин ли е,германец ли е всяко нещо има цена.Човека си преценил че загубеното време което е отделил му струва 400 евро,той щял да ги изкара като работи вместо да пътува и да си губи времето.

портфейла в местната полиция? Мръсният бакшиш си е правил сметката да изкопчи нещо!

основен принцип в Германия, от богатите се учиш да спестяваш

400€.... му струвало. ... , това по трънския курс ли е

Приятел,в чужбина всеки си цени труда,не като тук.Да се върнеш 120 км.и после обратно човека си преценил че загубеното време му струва 400 евро.Ти мислиш типично по български,където искаш да минеш с кутия бонбони и едно благодаря.Далеч,далеч сме от западният свят,приятел.

Абе, хайде бе, цигански номера! Обажда му се - Портфейлът ви е при мен, бързо ли ви трябва или да ви го изпратя с куриер с услуга за на другия ден в 09:00ч (15-тина евро, за сметка на получателя) или в 11:00 ч (9 евро). О, искате го бързо? След един час съм при вас, но ще включа таксиметъра и ще излезе 400 евро, съгласен ли сте? Толкова е лесен животът, когато си истински мъж и честен човек.

Взима парата и след това му го носи само с документите.Пак ще получи подарък,но ще има и пари..Ще каже ,че така го е намерил и това е.

Нойер е нарцис. Такива не дават нищо, те взимат само. Ама и Нойер е и нацинаст. Ама и турчина не е стока. Тоя пък си мисли, че ще го казначат за личен шофьор на Кан например.

Много странна статия. Не казвам, че е лъжа, но как така ще си забравиш портмонето в такси, без значение дали си Нойер или който и да е, и да не се обадиш веднага в таксиметровата компания да се свържат с шофьора? Или се е возил на копърка? Да си забравиш портмоне не е като да си забравиш шапката.

Приятели,типичен пример за турска арогантност, сега то е ясно че когато правиш добро не трябва да мислиш за някаква полза или покриване на разходите,обаче винаги имаш избор, можеше турското леке да отнесе портманто в полицията и всичко щеше да приключи набързо но със сигурност без никакви ползи и така резания от Мюнхен си мисли тоя ловец на празен въздух взима по 60 милиона на година ,със сигурност ще има дебел бакшиш, и тука вече съдбата и Аллах се намесват и му го набиват четвъртит. Ейде и на резеняко да му е за урок, да не се оплаквам като вдовица за чеп, а да учи чавеатата да не са като него Бунаци.

Hazir S. звучи почти като Ханс. Имало е 800 евро. Тош се е надявал да смъкне нещо, понеже му се полагат 8% от сумата или 64 евра. При намерени вещи се предават в бюро за загубени вещи или полиция.Тези 400 евра си ги е смятал като курс за 120 км. И трикото е било с автограф на Нойер. В ebay ще му вземе значително повече.

Излиза че "благородната постъпка" всъщност е била от чисто комерсиални подбуди ? Т.е. и двамата не са цвете за мирисане, което не е изненада за професиите дето ги работят!

Вратарят е скрънза, но има и други подбуди, защото таксиджията не е немец...

квадратни човечета са германците. Праволинейни, скучни и стиснати.

Ние пък щото сме стока ….

Евро 3,33333 и т.н. му е струвал пътя на този на километър според калкулатора. Как му е струвал не е ясно ? Сигурно е карал с включен апарат? Тече футболистите са боклуци всички знаем, но и таксиджиите явно са едни и същи боклуци по цял свят!

Е как иначе. Изпълнявал е курс - возил е портфейла. Иначе за 120км да е изгорил 6 литра дизел.

Точно. Такава е тарифата. 3,40€/км. Не е 0,20лв/км като в България. Затова няма бакшиши, те са в България.

Интересно как ги е сметнал тез 400 евро за 120 км. Сигурно го е возил колега с помпа.

За всеки интелигентен човек ще е обидно да получи пари ако направи добро дело - то просто не се измерва с пари. Помогнеш да стар човек да качи стълби, на дете да си свали топката от дърво и т.н. - пари ли да им искаш след това?! Нойер е постъпил възпитано, явно му е взел адреса и след това му е пратил нещо лично. Това, че мизерникът иска да стане богат от късмета си е само негов проблем.

Е , да , той вратарчето е знаел колко деца и жени си имал...можеше да ти каже и само едно ДАНКЕ и до там! А футболните екипи в днешно време не са никак евтини! ДА , можело е и да даде повече , но ако правиш нещо добро не очаквай нищо в замяна....в обратния случай - просто взимаш парите и изхвърляш портфейла!