17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и я не помним кво съм пил снощи , ама не сакам обезщетение от кръчмара

Познавам доста хора които от вдигане на тежко по време на работа им се предаваха кръстовете. Те кого да съдят? Лично аз като започнах да имам проблеми и смених работата. Тези защо не са сменили професията или просто за друго не стават

утре няма да помнят

е тук лесно може да се оправят работите - тия няма да помнят - дали са получили парите или не.. само адвокатите трябва да се договорят - и да земат половината пари от федерациите и после ще ги успят - имахте пари, ма после ги профукахте в лас вегас... ма не помните ли ???

пари не бива да се дават, че стават опасни

И аз искам обезщетение защото ми разбиха гъ... на тираджийската отбивка край Ботевград, нищо не си спомням

а не помниш ли как цвърчеше от кеф

Да докажат че мозъците им не са били увредени преди да влязат в спорта

пияниците да съдят кръчмите че са им давали пиене

А, бравос! А га ядоа кифтетата ни риваха? Контактен спорт, с много 'влизания"...че както е тръгнало с демокрацийката утре и боксьорите ше почнат да съдят....ООН примерно, че са получили по 2к удара и имат деменция/алцхаймер и тн

А не са ли знаели за рисковете в този спорт! Утре и боксьори ще съдят федерацийтеза подобни неща’ На луди ли се правят

Преди 30-40г когато са започвали не са се знаели тези рискове. И никой не им е казвал да носят каски (ръгби каски, не твърди тип хокейни или ам. футбол), които биха значително намалили риска.

Как помниш, че искаш обезщетение, а не помниш за какво?

Този спорт не е приятен за гледане като всяка тъпотия, измислена от янките!

Не е измислен от янките. Американският футбол е прозиводен от ръгбито.

Нема да ти цъкам минус щот си тъпа отнезнамкъдеси пу....

Г-жо Бонева, явно грам си нямате понятие що е то ръгби и какъв спорт е. Колкото до "приятен" - това е лично понятие ... Мен лично художествената гимнастика не може приятна и съответно не я гледам , но не я отричан като спорт

Първо требва да докаже , че не си е тъп по рождение.

ама някой ги е накарал да го правят или те са си решили да са ръгбисти?

Да не бързат да плащат. Скоро няма да помни че е имало такова нещо ...

За да тръгнеш да играеш ръгби, мозъка ти трябва да е увреден вече...

Доста тъпо изказване. И важи за доста спортове по вашата логика ... съм сигурен , че средното IQто е по-високо в ръгбито отколкото във футбола.

А заработени пари ще връщат ли? Някой насила ли ги е заставял да играят този спорт?

Мозъците на ръгбистите май са си увредени априори ...

Да не са били насилени да играят и спортуват? На всеки всичко му е криво от 20-30 години. Всеки носи отговорност за решенията, които взима.

Спомням си началото на 90-те и демокрацията по телевизията се прокрадна идеята да ни покават и този "благороден" спорт. Та и до днес помня една леля, която явно беше емигрантка в Обединеното краство, запозната добре със самия спорт, но интересното беше нейния коментар. Вижте какви благородни и интелигентни мъже са това, а то братко едни людоеди с два пръста чело блъскащи се като кочове в размножителен период. Та така и до днес не разбрах къде тая жена виждаше интелект и благородство. Явно британките повече се интересуват от нагона и бушуващите хормони на едни примати па лордо нали си има прислужника ;)

Пич преди много гоидни работех в Литекс и имах досег с много от спортисте им в различни видове спорт ... по -прости и малоумни същества от фурболистие нямаше

Не много исвестен факт е, че ръгбистите са всъщност доста по-интелигентни от футболистите. Докато нашите Божинов, Джизъса и т.н. завършват недуразуменията, наречни 'спортно училище', където образователният стандарт е трагичен и ги пускат да минават леко, в страните, където се играе ръгби, той е спортът на висшите класи и играчите често завършват частни училища с високи стандарти и дисциплина, а после и университети (а не 'спортни академии'). Ако владееш английски и сравниш интервю с ръгбист и с футболист, ще забелешиш фрапиращо огромна разлика в начина на говорене. Препоръчвам да изгледаш един цял мач по ръгби (напр. финала от последното световно между Южна Африка и Англия) и вярвам, че ще придобиеш много различна представа. Откакто гледах преди 9 години тогавашния финал на Super Rugby, не мога да изтрая и 10 минути футбол. Никога не е късно човек да научи нещо ново.

не оспорвам кой вид спорт колко интелект провокира, но самия факт в статията за тези момчета, блъскането и деменцията на мнозина от тях говори донякъде в моя подкрепа, а иначе да и на мен ми е известно, че доста момчета от колежите и университетите на острова го практикуват

Да знаеш някой лорд ръгбист . Голчм виц си написал .

при това не е един

9911 обаче е прав. Ръгби-то е бил спорт за простата, работническа класа, която току що се е изграждала в стара Англия. Културният вариант на този спорт за лордове и мамини синчета е.... футболът. Крикетът е бил твърде отегчителен вече, и тези, които са търсили повече движение и нещо с топка са взаимствали от ръгби-то за да създадат играта футбол. Официално е признато, че в някои от колежите на университета Оксфорд за първи път се играе футбол

Е като почваш да тренираш даден спорт, не ти ли е ясно, че освен пари и слава, има и травми? Съжалявам, че са получили такива увреждания, но това е което сами са си избрали да правят.

хехе то малко като виц , глупав бил пък не ходи в тоалетната да търси за ядене ами отишъл в скъпоплатен спорт и като приключил дело води че е повреден за още пари ...за още мнооого парии ! и как да е глупав тоочовек кое му е увреденото като добре си прави сметката

Някой да не би да ги е карал на сила да ходят там и да се блъскат?

Аз пък си спомням всичко, включително и най-първия сапунен сериал Робинята Изаура, но не съм ставал шампион.

ми да ама банковата ти сметка празна а на ръгбиста ?

Като Движението Me Too започват да стават нещата.. Дават мило и драго да влязат в профи-лигата, изкарват милиони и изведнъж, на края на кариерата си, се сещат, че спортът им е навредил.. Ами играйте шах-мат, бе! Ама няма такива пари, а?

Кой ги е карал да избират този спорт? Все едно да станат боксьори и защо ги удряли по главата!

Значи за ударите по главата (особено в бокса) се говори още от 80-те години. Нали затова почти всички спортове, където е възможно да те ударят по главата (без ръгбито май) носят каски и шлемове. Отделно са подписвали договори като професионални спортисти и никой не ги е карал насила да практикуват тези спортове. Ама пусти пари.

В редица контактни професинални спортове каски няма ..назъбник и това е

"Причината за ХТЕ са множеството удари, които тези спортисти понасят по главата си." Ако не искат да ги блъскат по главата да ходат да копят царевица.

Що не играхте "шах" или "не се сърди човече", бе? Сега всички са им виновни, че са ги блъскали по кухите кратуни!

Нали може да се гледа на видео, какво реве там?

Никой не ги кара насила да упражнавят този спорт. Като са станали ръгбисти, ще ги блъскат по главите. Ако искат да ги целуват - да са станали педали.