Коментари - Тъжният разпад на една златна генерация: Белгийците си тръгнаха поотделно към дома | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бях чел че разделението е по езиков признак френски и фламандски . Фламандците са по многобройни и плащат данъци но официалният език е френски който доминира и из мургавите квартали на Брюксел . Тази страна колкото и да я помпат евро бюрократите ще се разпадне . Не че нещо лошо им мисля ,просто няма успешна държава с два доминиращи етноса .

Значи ,така е . Всичките напуснали са френско говорящи . Проблемът е че фламандците учат френски а валонците и особенно брюкселските лилави зелки не учат фламандски . Това ще доведе до украински сценарий ,когато решът да има само един език там .

Да не би като са били заедно в САЩ някога и нещо са постигнали, сега още да се "обичат"? Отдавна са поотделно, даже покрай алкохолните изцепки в БФС са се хванали гуша за гуша, тоя срещу оня, а всички заедно срещу Бармана с едно-две изключения. Където и да пипнем, даваме само лош пример на света и ето - белгийците се хванаха......

Сигурно нищо не рящазбирам от футбол, но през годините така и не успях да забележа гениалността и супер таланта на Де Бройне, Азар и Лукаку

Ставаме двама...

Тъмно зелените нямат нищо общо с Белгия.За това напускат първи кораба

Както се очертава, всичко дето е/от Брюксел, няма да вирее по света.

Белгийците нямат манталитета, амбициите и самочувствието на голяма страна. С тези играчи, последните 7-8 години можеха да атакуват световна и европейска титла. Но точно в решителните мачове се дънеха, без очевидни причини. Все пак, взеха едно трето място и това ще им е.

но са малцинство в отбора;)

Лекета-милионери - не могат да си потиснат егото в името на родината си. Да ходят сега да си ги мерят в Белгия

Ами няма как да стане, защото на повечето от играчите Белгия не им е родна страна.....