В Белград тенис шоуто започна, Новак нарече Григор "мой брат" (Снимки)

Мачове на двойки и забава с децата на корта дадоха старт на Адриа Тур

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Ноле брат му е до първия кръг

Това е твърде вероятно. Всичко друго ще е изненада. Гришо отдавна приключи с големия тенис, това е горчивата истина!

Поклон Ноле, велик си!

Кой се учудва на това? Иначе кой да го нарече брат, Федерер или може би Надал?

с Рафата са големи приятели. И демо организираха в Атланта миналата година. Виж, с Федерер си охладиха отношенията след като Григор разтрогна с мениджърската му агенция в края на 2017-а... ама с Федята всичко и винаги е за (много) пари .. имидж и влияние ... Браво, и добре че Григор се отърва от него що-годе навреме.

Брат, брат ама го бие като тупан.

Ако имахме половината от родолюбието и национализма на сърбите НЯМАШЕ да сме на този хал. Построиха ли ди газопровода, не похарчиха милиарди за непроизведени стари самолети, не си продадоха 4 енергоблока нали? Война ги помете и пак са по добре от нас.

Какво толкова като е имало воини между България и Сърбия??? Колко воини има между Англия и Франция , Германия и Франция ,САЩ и Япония и т.н. Когато 94г. България имаше отбор по футбол,знаете ли как се празнуваха нашите голове??? За всеки гол гърмяха с оръдия ( естествено беше война) радваха се повече от нас.

Единствения народ който наистина може да се нарече братски е сръбския.Сега доста псевдопатриоти ще ревнат ама как, ами Сръбско-Бългайрската война,ами Междусъюзническата ами 1ва,2ра Световна и прочие.Нека ви кажа нещо.Начело на България застава немец- Княз Фердинанд, а Кралсво Сърбия е изцяло под влиянието на Франция и Англия тогава.Тези мрачни сили искат да унищожат младата и силна България да я разпарчетосат като я вкарат в братоубийствена война със Сърбия.И го правят.Нека помислим колко български царе се женят за сръбски принцеси и че дафакто има Конфедерация със Сърбия, отделно голяма част от Сърбия е била част от България през много векове.Ако започнем да четем на старобългарски и го сравним със сръбски ще видим 90% съвпадение, същите сме и по манталитет, култура и темперамент.Като хора се уважаваме макар че и сърбите и ние се имаме за нещо повече от съседите, но това е само още една обща черта. Единствените които ни нарачаха "брато" още през Югосславия бяха сърбите. Сега и ние и те с най-голямо удоволствие пътуваме до съседите на екскурзии.Генетично те са най-близки до нас.Щем не щем ние сме си братя и за добро или лошо си оставаме такива.

Пълни глупусти. Винаи са били срещу нас. Винаги са опитвали да ни откраднат Македония. Нападали са ни без причина. Опитали са се да провалят Съединението по заповед на москва.

Доста глупости си написал, сърбите не са ни никакви братя, а това с генетическата близост е абсолютно невярно. Доказано е с редица научни изследвания, последното от преди няколко години, че най-близо до нас генетически са хората от Северна Гърция(Егейска Македония и Беломорска Тракия) и Румъния! Единствената близост между нас и сърбите се дължи на езика и толкова. Много хора погрешно смятат, че родството между два езика означава задължително и генетична близост между народите, говорещи ги. Това в много случаи НЕ е вярно, примери има много. Само един-ние, българите, сме близки езиково до руснаците и в по-малка степен до поляците, но генетически сме много отдалечени и от едните и от другите. Достъчно е човек да погледне един българин и да го сравни с начина, по който изглежда един руснак или поляк! Повече четене и мислене трябва, преди да се пишат тъпотии и откровени неистини...И още едно важно уточнение: Повечето народи от бивша Югославия ( без македонците по очевидни причини) се различават значително от нас антропологически, като се започне от вида на черепите им, които са тесни и удължени,нарича се в науката долихокефалност, за разлика от нашите-по-къси и кръгли или т. нар. брахикефалност и се стигне до средния ръст и при мъжете и при жените. При сърби, хървати, босненци и словенци средният ръст на мъжете варира в границите 180-182, а при черногорците е дори около 185 см( това са мъжете с най-високия среден ръст в света!), за сравнение скандинавците и нидерландците са в диапазона 180-184 като средни стойности. Къде сме ние? Според официалните данни средният ръст на мъжете в България е около 175-176 см, а на жените 163-164 см., при 167-168см при гореизброените етноси. Разликите са съществени и това се дължи на различните расови типове. Днешните словенци( с уточнението, че при тях има известно влияние от немскоговорящи племена), хървати, босненци, сърби и черногорци са наследници на старата динарска раса, оформила се през късния палеолит и ранния неолит, т. е. преди около 12000 години. Ние сме от главно източно-средиземноморски тип, с известни примеси от памиро-ферганския расов тип, донесен от прабългарите по нашите земи. За всички тези твърдения има тонове литература и многочислени научни изследвания!

Абе овен, по твойте мисли, аз който съм 188 см и 83 кг съм словенец или нидерландец по ген ..... Да де ама съм раждан в Белослатинска околия, а не в Утрехт ..... Тъпанар.

Според скорошно ДНК изследване, италианците са най-близо генетично до българите. Предполагаме, че сме близки и с всички народи наоколо, нали дори Влад Дракула го бяха набедили за българин. Нищо чудно, народите от едновремешната Римска Империя са се омешали и са генетично близки, нали?

Правилно сте го написали, чудесен коментар. Човешки.

Мен лично хора от бивша Югославия са ме наричали "братко", но никога "брато", в голямо заблуждение си. Ти всъщност някога разговарял ли с такива хора? Съмнявам се.... Цялата им привидна добронамереност е доста лицемерна, вътрешно ни мразят, а и самите те са много високомерни и се имат за цвета на човешката цивилизация. Това важи в най-голяма степен за хърватите и словенците. Кажи им, че сме братя по произход и гледай реакции.... Разбира се, изключения има, но не са много. Говоря от личен опит, години наред съм работил с хора от бивша Югославия!

Chefo77

Всъщност - точно "Брато" ни наричат сърбите. Може да питаш който и да е от хората, които редовно пътуват. "Здраво, брато" е поздравът, раздялата - "Сречан пут".

Ако си ходил до бившата Югославска Македония, съвсем друго ще говориш! Бил съм в Охрид и бях невероятно изненадан, че като минаваш покрай къщите и се загледаш в техните градини с чудесни градински цветя, те направо те поздравяват на български език и те канят да влезеш и да пиеш кафе у тях! При това на стар български език, на който говореше моята баба, много мило звучи! Също така, като те видят на улицата, че си турист от България веднага те заговорват на български език, но се спотайват ако обикалят церберите от тяхната полиция. Също така бях изненадан, че вратата на къщата в която живеех никога не се заключваше, дори когато хазяйката излизаше до магазина, а ако смениш пари с местния чейнчеджия на пазара, никога не можеш да очакваш да те измами, там престъпност просто няма (с изключение на забрадените албански македонци, разбира се).

Джокович е мъж. Пък нашия пръдлю е кифла.

Гришката си е пич!

По скоро е сестра

А ти си путка, нали?

Много е хубаво да видиш двата ни братски народа рамо до рамо на Балканска земя поне веднъж!

Сърбите са ни прецакжали най-много в историята. Нищо братско не виждам в това........

Гълъбчета,гледайте как си отиват