Вратарят от "Божията ръка": Диего бе велик, но не и спортсмен

Питър Шилтън със сигурност не е най-големият фен на починалия Марадона

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шилтън, то хубаво, ама вие почнахте лъбви, бе! През '66 станахте световни шамриони, без да сте вкарали гола във финала, който реално ви спечели мача. Да не би да се извинихте своевременно? Така че нищо ново под слънцето. И да ревеш и да не можеш да простиш, все тая - бой и ...., връщане нямат.

Този прословут гол е трудно да кажеш дали е вкаран с ръка или с глава,което също говори за таланта на Марадона. И защо обвинават него.Съдията казва има или няма гол.

Гледах мача и умрях от срам, защото страничния съдия беше Богдан Дочев, чист българин, който си замълча като бито псе, каквито сме всички българи...А това че Диего беше отличен футболист, няма значение.

"Божията ръка, хе-хе. Шилтън скочи със затворени очи, а после ми се обиди и не ме покани на прощалния си мач. Този гол ми харесва почти колкото всеки друг. Но усещането беше сякаш ограбвам англичаните, след като те ни взеха Фолкландските острови", гласи култовото му обяснение за попадението срещу Англия на Мондиал 1986.

Помня,че пресата по Англия тогава писа " Голям футболист, но малък мъж" . Както и да е! Беше от големите футболисти, но сред тях рядко се срещат- при сегашните, големи мъже. Ако, бяха големи нямаше да се лигавят,като ститутки пред разни бармани, шифиори и градинари.

заглавието на другия ден беше: БИХА НИ НА ХАНДБАЛ, НО НЕ И НА ФУТБОЛ!

бе много кофти лайно марадончо и с бг съдия също мангал бяха комбина.

Тоя мач с Англия не е финал.А много преди това.1/4 финал.И тия финтове срещу Италия или Испания немаше да минат.

Италия я отнесоха франсетата още на осмина финал. Адзурите даже гол не успяха да вкарат. А Испанците ги елиминра смешната Белгия. След това те пък паднаха от Аржентина. Тогава първия гол на Марадона беше само с едно докосване, А вторията му е урок по елегантност. След това Аржентина стана световен шампион като препарира Западна Германия :)

напротив, той вкара и на Италия в групата, където бяхме и ние, начело със Сираков

Преди години в едно интервю Диего Марадона каза, че това е неговият начин да си отмъсти на шибаните англичани за Фолклендските острови, който си присвои ха пак шибаните англичани. Така че са квит.

през годините много пъти коментира ситуацията и всеки път обясненията бяха различни, просто репликата за "Божията ръка" се превърна в култова.

Пълен педал

koi

Ти

Ясно се вижда че Дон Диего е отскочил с една глава над Шилтън...

А,ръката му дето удря топката виждаш ли ,или се кьорав .

Марадона е чист мошеник и наркоман !

За мъртвите или добро или нищо. Това че никога не се извини е част от манталитета му. При повечето цигани е така .

Румен ли си или Гумен си,Циганин е синът на майка ти.

Тъпи англичани, всички сте еднакви. боклуци завистливи.

Колко десетилетия ще им трябват на англичаните да преглътнат едно грешно решение на съдии.

А как стават един път световни шампиони с гол, за който сега се твърди, че е неправилно признат.

Питърчо-Митърчо или там както си ( сигурен съм, че след три минути пак ще ти забравя името ) ходи да се переш някъде и не давай оценки на стократно по-велики от теб.

Кое му е великото, наркомани ята ли

Англия трябваше да го отнесе за нечестната окупация на аржентинските Малвински острови, продължила и след 1982 г. Бог забавя, ала не забравя - затова и справедливо Диего се оказа "Божията ръка"! Нищо не е само за себе си, всичко е свързано с всичко, а на Англия трябва да се припомня, че е нагла колониална империя и няма намерение да се покайва.

"нагла колониална империя" която обаче фактически цивилизова половината свят На времето много са били колониалните империи - много малко от тях са оставили някакъв положителен отпечатък

така им се пада . Ще ми рита той кучето пред блока ...

Питър, не е ваша вината! Там имаше един страничен, БОГДАН ДОЧЕВ му е името. Марадона иска да вкара с ръка - ок. На Дочев са падна честта или провала да види това и да го отсъди ПРАВИЛНО!

Че Богдан Дочев беше комунист,също като Марадона. За комунистите измамата е често срещано явление.Без измама и грабеж,социализма няма развитие

2 на 0 и марадона световен шампион

Никоха не съм уважавал комарджиите. А Шилтън е точно такъв !

Както при много звезди - трябва да се дели човека от професионалиста. Обожавам музиката на Майкъл Джексън, въпреки отвратителната му личност, същото и с Марадона. Коментарът на Шилтън е премерен и на място според мен. И като сме отворили темата извинения- редно е да чуем такива от англичаните за Дойран, Индия и стотиците други места, където са се месили, без да имат право.

помня мача тогава как Шилтън гледаше жалко как един велик футболист прави отбора си световен шампион

Страничният съдия беше българина Богдан Дочев, и след този мач кариерата му на съдия приключи !!!

футболиста на нашето поколение и такъв си остана,а питър шилтън кой беше тогава освен че пази вратата до 41 годишна възраст и със това си остана,така че не му прилича да приказва за спортменство на гърба на мъртвия ФУТБОЛИСТ НОМЕР ЕДНО ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА

Преди малко гледах "великите" му финтове. Постоянно избутва противника с ръце. Понеже е нисък, трудно се забелязва. Ако имаше ВАР, щеше да изтърка скамейката на наказаните.

И ЗАЛОЗИ,И ИМАШЕ ИСТИНСКИ ФУТБОЛ ОТ КОЙТО ГЛАВАТА ТИ НЕ РАЗБИРА

Не се излагай, бе. Нищо не вдяваш от футбол, върви коментирай плетки.

Страничният съдия беше българин и след този мач криерата му на съдия свърши.

после си беше още няколко години съдия по нашите стадиони и го замервахме на всеки мач с квото имахме,бегай да си земеш дневната доза помия на перона

Последният му мач в България е на 12 април 1986, след световното сте замеряли някой друг

Добре бе, като всички са го видели че е с ръка, защо не са възразили пред съдията

дето по нашите стадиони го замервахме със чадъри поради липса на камъни

Пимня едно интервю с Дочев години по-късно. Това човече твърдеше, че е видял играта с ръка, но преди мача главният съдия бил казал на страничните, че те нямат думата когато положебията са в наказателните полета. Не, че някой му повярва,но трябваше с нещо да се оправдава.

Няма да го защитавам ,защото казал не казал съдията това е задължителна намеса на страничния! Аз също съм бил и съм съдия (не активен) от 2013г. до скоро. Потвърждавам, че докато бях страничен имаше много такива тупани дето казваха да не се месим в наказателното. Това е въпрос на чест и никога не съм си замълчавал за отмяна на гол или даване на дузпа. Който не му харесва да си свири вкъщи! Въпрос на чест!

Чел си интервю ама друг път.Дочев не призна гола с ръка но главния изобщо не му овърна внимание.Стоеше на място с вайрака насочен към терена. За да е редовен гола, Дочев е трябвало да спринтира към централния флаг. До тук че Дочев е признал този гол.Шилтън трябва да обвинява главния съдия а не всички съдии на мача.

не знам кой накъде е трябвало да тича, но ако е имало нещо нередно страничният съдия трябва задължително да вдигне флага и дори да сигнализира и по друг начин главния съдия. Малка или голяма, вината на нашия рефер Богдан Дочев е безспорна.

протестираха, ама никой не ги чу.

Питър първо да погледне нашето съдийско недуразумение богдан дочев и после да си спомни втория гол на великата БОЖИЯ РЪКА МАРАДОНА СРЕЩУ НЕГО ВЪВ СЪЩИЯ МАЧ,ЩОТО МАРАДОНА Е ЕДИН,А ШИЛТЪНОВЦИТЕ СА МИЛИОНИ