България ще бъде представена от 10-има участници, почти всички от които са световни, европейски, републикански шампиони, вицешампиони и бронзови медалисти. Състезателите ще участват в категориите за юноши и за мъже.

При юношите ще се бори младата надежда Йолиан Христов (Херкулес Тутракан), бронзов медалист от тазгодишното Европейско първенство в Анталия.

В дивизията за мъже ще участват световните и европейски шампиони Георги Гайдарджиев (Армспорт клуб Благоевград), Красимир Костадинов (Херкулес Тутракан) и Стоян Големанов (Локомотив-96 - Горна Оряховица).

Ще участват също световният вицешампион Стефан Ленгаров, европейският шампион Виктор Балабанов, европейските вицешампиони Христо Делиджаков и Марин Панталеев (и четиримата от Витоша Армрестлинг София); републиканските шампиони Емил Илчев (Железни ръце Поморие") и Георги Цветков (Армспорт клуб Банско).

По традиция шампионатът се състои от четири състезателни дни. На 30-и ноември и 1-и декември са битките за юноши, ветерани и хора с увреждания, съответно първия ден - на лява, втория - на дясна ръка.

По същия начин са борбите и в следващите два състезателни дни - на 2-и ще се състезават мъжете и жените на лява, а на 3-и декември - и на дясна ръка, съобщи БТА.