Официалното откриване на новия скисезон ще бъде на 17 декември край писта "Томба" в местността "Бъндеришка поляна", уточни той. В момента, благодарение на инсталациите за изкуствен сняг, е подготвена за каране на ски само писта "Юлен".

На нея и днес тренират деца от едноименния скиклуб. Общо 236 са оръдията от "артилерията" за изкуствен сняг, които действат на територията на скизоната. През последните дни е сравнително топло, включително и през нощта, и те не навсякъде работят, защото за "производството" на сняг са нужни минусови температури, припомни Обрейков.

Подготвят се и пистите "Тодорка" и "Томба", но всичко зависи от времето и температурите. От утре, 1 декември, ще работи редовно кабинковата въжена линия от Банско до "Бъндеришка поляна".

Пуснат е също шестседелковият лифт, който свързва "Бъндеришка поляна" с "Коларски път". Цената на еднодневната карта за ползване на лифтовите съоръжения в момента е 25 лева дневно, съобщи БТА.

Само за придвижване с кабинката от Банско до "Бъндеришка поляна" цената за отиване и връщане е 18 лева, за студенти - 16, за ученици - 15, а за деца до 12 години - 12 лева, уточниха от "Юлен".