Поражението е второ в два мача за новия старши треньор на столичани Дейл Хънтър. Успехът изкачи "пингвините" начело в Източната конференция на НХЛ.

Крейг Адамс даде аванс в полза на гостите още в началото на първия период. Джейсън Химера изравни в първите минути на втората част, а Крис Куниц в последната третина реализира победния гол в полза на Питсбърг.

Задочният спор между Алекс Овечкин от Вашингтон и Сидни Крозби от гостите завърши без победител, тъй като и двамата ключови състезатели не се отличиха с попадения или голови подавания.

В друга среща от НХЛ, играна тази нощ, Ню Йорк Рейнджърс победи като гост с 5:3 Каролина. Райън Макдонах, Мариан Габорик и Шон Ейвъри от Ню Йорк се разписаха в разстояние на пет минути във втория период. Райън Калахан и Михаел Зауер вкараха другите две попадения в полза на "рейнджърите", които постигнаха четвърта поредна победа и общо 11-а в последните си 13 двубоя,. Дерек Джослин, Джеф Скинър и Иржи Тлусти бяха точни за домакините от Северна Каролина.

Кам Уърд се отличи с 22 спасени шайби в състава на "урагана", но това не помогна на тима да избегне петата поредна загуба.

Уинипег пък надигра с 1:0 у дома състава на Финикс. Ондрей Павелец направи 33 спасявания на вратата на Джетс, записвайки втора "суха мрежа" за сезона. Гол на Браян Литъл в първата част осигури важния успех в полза на Уинипег, предаде Novsport.

Мачове от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Вашингтон - Питсбърг - 1:2
Каролина - НЙ Рейнджърс - 3:5
Уинипег - Финикс - 1:0
Далас - Отава - 3:2
Калгари - Кълъмбъс - 3:4 след дузпи
Ванкувър - Нешвил - 5:6
Лос Анджелис - Флорида - 2:1
Сан Хосе - Монреал - 4:3 след дузпи