В днешния състезателен ден за мъже и жени на лява ръка, световният и европейски шампион Георги Гайдарджиев ("Армспорт" – Благоевград) спечели световната титла. На финала "Златното Гоше" победи представителя на Узбекистан Елдор Котанкулов в категория мъже лява ръка до 55 кг.

Вице-световният шампион Стефан Ленгаров ("Витоша Армрестлинг" – София) за поредна година спечели среброто на лява ръка за мъже до 80 кг. На финала Ленгаров загуби от руснака Тимур Мамедов.

Още един медал за България спечели банскалията Георги Цветков, най-тежкият ни състезател, в категория мъже лява ръка над 110 кг. Цветков завоюва бронза, като на финала отстъпи от световния и европейски шампион Ферит Османли (Турция).

Малко не достигна за медал на вице-европейския шампион Христо Делиджаков ("Витоша Армрестлинг" – София) и световния и европейски шампион Стоян Големанов ("Локомотив-96" – Горна Оряховица). Делиджаков и Големанов останаха на на 4-то място, съответно в категория до 70 кг. и до 90 кг. за мъже на лява ръка.

Утре е последният 4-ти състезателен ден на шампионата, когато ще се проведе надпреварата за мъже и жени на дясна ръка, съобщи БГНЕС.