Визитата бе официално потвърдена от г-н Мауро Серра, който е изпълнителен президент и генерален мениджър на асоциацията. В нея членуват спортисти от цял свят, които са постигнали забележителни постижения в своята дисциплина.

Идеята е чрез популярните лица да се приобщават децата към спорта, да се стимулират младите таланти и да се събират благотворителни средства за децата в беда. Асоциацията е основана през 1993 г. До момента са организирани общо 32 благотворителни мероприятия в различни спортни дисциплини - ски, футбол, голф, формула едно, мотокрос и други. Любопитен факт е, че членовете на асоциацията се състезават във всички дисциплини, независимо в кой спорт са шампиони.

През 2012 г. на писта "Алберто Томба" в Банско ще се проведе 6-то ски състезание на A.S. STAR TEAM FOR THE CHILDREN MC. В България за първи път ще се организира и състезание по биатлон, в което ще партнират единствената шампионка от зимни олимпийски игри Екатерина Дафовска и бронзовата медалистка Ирина Никулчина.

Очаква се към тима на Н.В.Принц Албер ІІ да се присъединят известният рали шампион Ари Ватанен, пилотите от Формула 1 Рикардо Патрезе и Джанкарло Фисикела и други известни спортисти.

В средата на януари ще стане ясно кои са всички членове на 20-звездния отбор на принц Албер ІІ за състезанието в България. Организирането на тези благотворителни състезания е изключително престижно за всички курорти-домакини. Досега подобни състезания са провеждани в зимните курорти Алта Бадия, Сестриере и Самнаун.