Златева спечели петата си световна титла на шампионата в Истанбул през тази година, а освен това взе бронзов медал на Европейското първенство в Дортмунд и си осигури квота за Олимпийските игри в Лондон.

"Не мога да кажа, че ще взема медал, то е Божа работа. Виждате, че големи спортисти губят на олимпиади. Там напрежението е много голямо, трябва да имаш здрава психика", сподели Златева след церемонията.

"Трябва да видим грешките си за тази година и да ги изчистим за следващата", допълни тя.

Официални гости на церемонията в Софийска художествена галерия бяха министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, както и много именити български спортисти.

Плувецът Петър Стойчев и борецът Елис Гури бяха отличени за достойно представяне, а за впечатляващо представяне наградени бяха културистът Константин Паскалев и боксьорът Кубрат Пулев.

Владимир Зографски и Тайбе Юсеин получиха приз за най-проспериращ млад спортист. Капитанът на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров заслужи наградата за феърплей, а за отбор на годината бе определен ансамбълът по художествена гимнастика, който спечели златен медал от Световното първенство в Монпелие.

Специални награди получиха някои от най-младите ни таланти, както и легенди на българския спорт.

Вижте видео от награждаването на Станка Златева