Премиерът на Република България ще връчи статуетките на призовата тройка атлети и на победителят в анкетата "Треньор на годината" . Министърът на физическото възпитание и спорта – г-н Свилен Нейков ще награди останалите треньори от анкета на вестник Труд.

Председателят на БОК г-жа Стефка Костадинова ще обяви и награди събралият най-много журналистически гласове "Отбор на годината". "Спортист на България с увреждания" за 2011 ще получи приза си от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. Седем легендарни олимпийски шампиона ще обявят подредените от десето до четвърто място спортисти на годината.

Организаторът на "Спортист на годината на България" 2011 – Нове АД Холдинг, подготвя шампионски спектакъл на световно ниво за отличените спортисти и техните треньори. В шоуто утре вечер ще вземат участие над 120 човека. Екип от над 300 човека ще се грижи за организацията, заснемането и излъчването на събитието, информира БГНЕС.

Водещите на церемонията – световната шампионка Мария Петрова и английският актьор Бен Крос са напълно готови със работата си по сценария. Симфоничният оркестър и рок-групата Д-2 правят последни репетиции. Победителите в Гласът на България, Евровизия и Х фактор – Стелияна, Поли и Рафи са готови с песните си, както и световният шампион по бийт-бокс Скилър и Майкъл Флеминг. За първи път в над половинвековната си история наградите "Спортист на годината" ще бъдат водени от чужденец, а за първи път в световната практика победителите от трите най-големи музикални формата излизат на една сцена.

Директното излъчване по БНТ1, БНТ Свят и Дарик Радио започва в 20:30 часа.Директното излъчване по БНТ1, БНТ Свят и Дарик Радио започва в 20:30 часа. Това е възможно благодарение на подкрепата на българския букмейкър Еврофутбол, който са четвърта година е генерален спонсор на проявата, и на Евробет, които помагат за трети път. М-тел, Столична община и Първа инвестиционна банка също са сред партньорите в спортното събитие на годината.