Кубрат и Тервел Пулеви спечелиха наградите за най-добър боксьор на 2011 година, в професионалния и аматьорския бокс. След награждаването двамата братя коментираха изминалата година и дали я оценяват като успешна.

"За мен годината беше много успешна и ето, че наградите не закъсняват. Мисля, че за Тервел беше успешна също. Най-тежкитя ми момент тази година ми беше 8-9 рунд от всичките, но и след 12-я рунд ми беше най-хубавия момент. Това ми беше най-доброто постижение в кариерата", каза Кобрата, като Тервел допълни:

"За мен, все пак това, че не се класирахме на Олимпиадата не беше успех. Все пак, каквото успях направих. Пожелавам на Кубрат да направи мач с един от братята Кличко и да е успешен".

Кубрат Пулев призна, че не е разочарован от четвъртото си място в "Спортист на годината", като призна, че за него това е стимул да върви напред.

"Доволен съм от четвъртото си място в "Спортист на годината", все пак вървя нагоре, а и така имам стимул. Предните години бях на 7 място, тази на четвърто, защо не скоро на първо. Пожелавам на Тервел успех и да вземе квота за Олимпиадата и да ни зарадва най-малко с бронзов медал", каза още Кубрат.

Кобрата коментира и ситуацията в националния отбор по бокс, с който в момента тренира за мач в началото на 2012 година.

"Виждам голямо развитие в националния отбор, защото в момента тренирам с тях. Според мен смяната на треньора и цялата организация, която вече е създадена е голяма крачка напред. Радвам се и според мен сме на прав път. Не съжалявам, че няма да съм на Олимпиадата. Няма да буксувам на едно място. Вървя напред", каза още Кубрат Пулев, цитиран от БГНЕС.

По повод операцията на носа си Тервел Пулев разкри: "Въпреки операциите, все още не мога да дишам добре. Налага се още няколко месеца да се възстановявам и все още не дишам както трябва".