5-кратният световен шампион спечели титлата, след като втория скок от последния етап на престижния турнир беше отменен поради обилен снеговалеж в Бишофсхофен.

Неговият съотборник Томас Моргенщерн победи в последния кръг със скок от 135 метра, за който получи 138.7 точки. Шлиренцауер беше на трето място със скок от 131 метра и 128.4 точки, а пред него застана норвежецът Андерс Бардал с постижение от 135 метра и 136.5 точки.

Десет от всичките 30 скачачи приключиха вторите си скокове, но организаторите решиха да отменят резултатите. Така Шлиренцауер, който спечели германските кръгове в Оберсдорф и Гармиш-Партенкирхен, спечели титлата с актив от 933.8 точки и 26 пред Моргенщерн.

Лидерът за световната купа Андреас Кофлер беше победител в Инсбрук и остана трети в турнира с 897 точки.

Българинът Владимир Зографски, който не взе участие в последния скок, завърши на 44-о място в "Четирите шанци" с актив от 326 точки.

Австрийските състезатели спечелиха за четвърти път поред "Четирите шанци". В миналите три издания на турнира победители станаха Волфганг Лойцел, Кофлер и Моргенщерн.

В генералното класиране за световната купа начело продължава да бъде Кофлер с актив от 772 точки, следван от Шлиренцауер със 716 и Бардал с 589. Зографски е 39-и с 43 точки, информира БТА.