Гьоргъл, която е световен шампион в дисциплината, постигна време от 1 минута, 48.40 секунди. Освен това, за австрийската състезателка, това е и първа победа до момента за Световната купа през този сезон, след като до момента се беше качвала три пъти на подиума.

Американката Джулия Манкузо, сребърен медалист от последните Олимпийски игри, се нареди на 2-о място, изоставайки на 0.16 секунди от Гьоргъл. На 3-о място се класира Фабиен Сутер от Швейцария с време 1:48.90 минути.

"Състоянието на трасето беше перфектно за мене. Обичам предизвикателните спускания, в които на много места се изисква да вземеш решения. Беше много трудно от старта до финала, но и след като приключих не се чувствах спокойна", заяви Гьоргъл.

Линдзи Вон, победителка в предишните две спускания през този сезон в Лейк Луис, направи грешка в началото на своето спускане, но въпреки това времето й беше 2-о в един момент. В крайна сметка тя остана на 4-а позиция на 0.55 секунди от победителката. Въпреки това американката Вон остава начело в генералното класиране за Световната купа с 691 точки, със 151 повече от намиращата се на 2-о място Марлийз Шилд, смятана за специалистка в слалома.

Носителката на Световната купа от миналата година Мария Рийш, която стартира много слабо през тази година, днес не се състезава заради заболяване. Поради същата причина тя няма да кара и утре в Супер-Г на същата писта, предаде Novsport.