“Вече наистина ми е трудно. Отстрани хората ми казват, че изглеждам като младеж, но само аз си знам какво ми е. Играх без една ръка, но пък на върха на моментните си възможности. Много се радвам, че в крайна сметка успях”, обясни 38-годишният Йовчев, след като стана ясно, че ще трябва да тренира поне до август, преди да сложи край на кариерата си.

Единственият гимнастик в Лондон, който бе уважен от Ройтерс по време на предолимпийския турнир, бе точно президентът на родната федерация по гимнастика.

“Със своята побеляла коса може да мине за треньор или съдия, когато влиза в залата. Но качете го на халките и годините просто изчезват. Всичко това - с разкъсан мускул в лявото рамо и силни болки в лакътя”, пише Прита Саркар от Ройтерс.

“Боли ме, че нямам златен медал от олимпиада. Но остарях и шансовете ми вече са около нулата. Не разчитам да печеля злато. Състезавам се за собствено удоволствие”, признава Данчо.

Английска телевизия също е направила кратък очерк за българския състезател, който отдавна е в историята на гимнастиката.

“Много се радвам, че един такъв спортист успя да се класира на олимпиадата. Той е пример за всички как трябва да се бориш за мечтата си”, обясни и шефката на БОК Стефка Костадинова.

Вчера бе квалификацията при жените, като в нея участва Ралица Милева.

В Лондон вероятно Йовчев ще се опита единствено да влезе във финала на халки, като със сигурност няма да играе в многобоя. Първо обаче ще се опита да се излекува в близките няколко седмици, за да може да се готви нормално. Той вече е готов с ново съчетание, с което смята да изненада съперниците си на олимпиадата. Влизането на финал би било чутовен успех за него и гимнастиката ни, информира "24 часа".

Уникално: Йордан Йовчев на шеста Олимпиада