В своя старт №80 за СК 24-годишната софиянка бе безапелационна още от квалификациите вчера. В тях Сани даде второ време, като остави пред себе си само трикратната световна шампионка в дисциплината и сребърна от олимпиадата през 2006 г Линдзи Джакобелис (САЩ).

Във финалните серии Жекова също бе на нивото на най-добрите в света и с лекота стигна до битката в големия финал. В него българската звезда бе пресирана от бронзовата медалистка от олимпиадата в Торина 2006 Доминик Малте (Кан) и не успя да се бори до края за първото място с Джакобелис. В крайна сметка американката спечели победата, а Сани остана малко зад нея със среброто, а трета е Малте.

Подиумът за Жекова е нейн десети за световната купа. Досега тя има 2 победи, 5 втори места и 3 трети.

През новия сезон Сани почна с шесто място в Телърайд (САЩ) през декември и сега във Вейсоназ е втора. Днешното състезание бе на мястото на старта в Бад Гащайн (Ав), който бе отменен.

В събота Жекова ще кара квалификация за втория старт във Вейсоназ, а финалите са в неделя (22 януари).

В класирането за Световната купа в дисциплината сноубордкрос Сани вече е трета с 1200 т, а първа с 2000 е Джакобелис, която спечели и първия старт в Телърайд. Малте е втора с 1400.

"Трасето бе много трудно с една определено доста скоростна първа част", коментира от Вейсоназ Виктор Жеков, баща и личен треньор на Сани, предаде БГНЕС.

"Във финалната част бе много важно бордовете да вървят добре, защото имаше едно леко, но дълго изкачване. Сани е много доволна от представянето си, още повече, че кара с контузия. По време на тренировките вчера си удари лошо лакътя на дясната ръка в един от коловете държащи мрежите. Ние направихме всичко възможно да неутрализираме тази болка и днес тя да кара без проблеми".