Резултатът на Ивет – 7,20 сек е нейн личен рекорд в зала. Стартът в Мондевил бе първия за Лалова на закрито от 2010 г, когато стигна полуфинал на 60 м на световното в зала в Доха (Катар).

"Беше много студено в залата и до последно се чудех дали да бягам на финала, коментира Лалова. – Въпреки това съм много доволна от резултата".

Предстоящите стартове на Ивет на 60 м през февруари са: 12-и – Карлсруе (Гер), 14-и - Лиевен (Фр) и 18-и Бирмингам (Вбр). Личен рекорд в събота вечер записа в скока на височина и талантливата Мирела Демирева. Тя победи със 190 см от третия опит на турнира в Люксембург. Постижението на националката е покрит норматив за Европейското на открито през лятото в Хелзинки (Финл).

"Това бе много успешен ден за българскат атлетика. Една от най-опитните ни атлетки каквато е Ивет и една от най-младите и талантливи в лицето на Мирела постигнаха свои лични резултати и то още в началото на сезона. Двата резултата са с изключителна стойност. Ивет подобри резултата от най-добрите си години и вече заличи спомените от годините с тежки травми. Мирела пък постигна резултат който е показател за най-добрите в света. Чудесни резултати за зимата и отлична база за летния сезон в който върховете са Европейсктото първенство в Хелзинки и месец по-късно олимпийските игри в Лондон", коментира президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов.