"Имаше лоша видимост, силен вятър и много труден за преминаване лед по коловозите. Въпреки, че беше борба за оцеляване успях да постигна второ време в квалификациите с едно никак не безгрешно спускане", обясни Жекова.

"По време на финалите условията за състезание бяха вече чудесни. Всичко за мен мина перфектно. До финала спечелих убедително всичките си серии. Карах добре, спокойно и повеждах още от старта. Във финалното спускане допуснах леко закъснение на старта, но после наваксах. Движех се плътно втора, след Доминик Малте, но две мои последователни грешки дадоха възможност на канадката да се откъсне с няколко метра пред мен и да финишира първа", допълни красивата сноубордистка.

"Доволна съм от извоювания трофей за България, тъй като той доказа, че сме сред най-добрите в света. Надявам се в бъдеще да ставам все по-прецизна в карането си и да успявам да поддържам високата си скорост с минимум грешки. Благодаря от сърце, че имам подкрепата на основния ми спонсор Първа инвестиционна банка и на ръководството на Българска федерация ски", каза още Жекова.

Утре Сани ще участва в квалификациите по сноубордкрос на американското Гран При в Каньонс (Парк Сити). Състезанието не е от календара на Световната купа, но в него ще участват всички най-добри сноубордистки в света в момента. Трасето, на което ще се проведе състезанието е много сериозно и с по-големи размери от това, на което се проведоха Екстремните игри в Аспен през януари, на които Сани спечели сребърен медал, информира БГНЕС.