В момента той е настанен в реанимация и е под непрекъснато лекарско наблюдение.

Припомняме, че Багата бе намушкан с нож тази нощ. Инцидентът е станал в нощния клуб Deja Vu на улица "Граф Игнатиев"12 в центъра на София. Има дълбока рана под мишницата, която е стигнала до сърцето. Пострадали са още двама души, предаде ТопСпорт. 

По първоначална информация в заведението са нахлули 7-8 души, които са били с палки, нахвърлили са се върху компанията. В мелето фактически е пострадал Благой Иванов - Багата и е бил намушкан. Било е употребено доста голямо количество алкохол. Установени са тези, които са били вътре в заведението. Тепърва предстои техният разпит - за това какво се е случило, как точно е станало, за какво е възникнала свадата.

Самият инцидент е станал за много кратко време. Пред БиТиВи градският прокурор Николай Кокинов коментира, че комбинацията от мускули и алкохол е нездравословна.

Благой Иванов е световен шампион по бойно самбо от първенството в Санкт Петербург през 2008 година. Багата беше и национален състезател по джудо в тежка категория. През 2009 година направи дебюта си в смесените бойни изкуства в България. До момента има седем мача без загуба в свободната борба и двубоите в ММА. 

Багата с опасност за живота след бой в столичен бар