Състоянието на Благой Иванов продължава да е тежко. Той е на апаратно дишане и в медикаментозен сън. Това съобщи в понеделник доц. Стоян Миланов, началник на централна реанимация.

Благой Иванов - Багата бе намушкан с нож в столично заведение рано сутринта на 26 февруари. Багата беше с прободна рана под мишницата, която стигаше до сърцето. Инцидентът стана на столичната улица "Граф Игнатиев" 12 в бар "Айс". В заведението са нахлули 7-8 души с палки, разменени са били кратки реплики и след това е последвал побой, в суматохата е бил намушкан и Багата.

За нападението над Багата е задържан 23-годишният Д.С.–Дъмпела, който остава окончателно в ареста. Софийска градска прокуратура му повдигна обвинение по чл. 115 във връзка с чл. 18 от НК. Разследващият екип е разпитал 17 души, сред които участници в свадата, очевидци и служители на нощното заведение. От извършените разпити се е установило, че най-вероятната причина за скандала и последвалото сбиване е въздействието на голямо количество алкохол, употребено от почти всички членове на двете групи.

25-годишният Благой Иванов е ММА боец, както и състезател по самбо. Багата стана популярен през 2008 година, когато победи на световното първенство по бойно самбо най-добрия тогава – руснака Фьодор Емеляненко и спечели световната титла. Багата започна кариера в САЩ, където подписа договор с американската компания "Bellator". В ММА боевете Багата няма загуба, след като от седем мача е печелил шест, а един е завършил без победител, информира БГНЕС.