След като от Министерството на физическото възпитание и спорта не признаха изразходването на 170 000 лева от централата със шеф Камен Шишманов, то сега Гонг научи, че нови 270 хиляди лева може да се окажат неправомерно усвоени и целесъобразно изразходвани.

Със заповед от тази сутрин спортният министър Свилен Нейков спира финансирането на БФСпортна стрелба, но клубовете ще продължат да получават своите пари. Това е следствие промяна в наредба Н-1 от 28 февруари, според която вече министърът на физическото възпитание и спорта има правомощия да прекрати подпомагането на централите, но да продължи и то директно да финансира клубовете, за да могат състезателите и олимпийците ни да продължат с нормалната си подготовка.

Федерацията по спортна стрелба късно снощи е внесла документите си към Министерството на физическото възпитание и спорта, с които цели да защити изразходваните от нея нови 270 хиляди лева.

Малко преди крайния срок снощи ръководителите са предоставили документацията, която вече е в Инспектората, където ще бъде разгледана дали наистина средствата са усвоени правомерно или не.

В следващите дни се очаква становището на експертите, като техният доклад ще бъде адресиран до министър Свилен Нейков. Именно от този доклад зависи как ще се процедира, след като предишната сума от 170 000 лева не бе защитена.