Алекс спечели пореден сребърен медал, завършвайки втора в първия от двата старта в тази дисциплина в рамките на финалите на Световната купа по сноуборд за този сезон.

Жекова кара изключително уверено и хладнокръвно във всичките си серии днес, като успя да спечели четвъртфиналната и полуфиналната. Само малко не й достигна да поведе колоната в големия финал, като пред нея се измъкна единствено пряката й конкурентка в генералното класиране Маел Рикер от Канада. В крайна сметка Рикер удържа победата, втора е националната ни състезателка Александра Жекова, а трета - французойката Нели Моен Локоз.

Досега намиращата се на второ място в общото подреждане американка Линдзи Джакобелис получи контузия и не се състезава от тогава, а с днешния си успех Маел Рикер и Александра Жекова я изпревариха по точки, предаде БГНЕС.

Така след днешното състезание, лидерка в класирането за малката Световна купа в сноубордкроса остава канадката Доминик Малте, следвана от сънародничката си Маел Рикер, а Жекова излиза на 3-то място. Остава още един, последен старт в дисциплината - утре във Валмаленко.

При мъжете в едната от двете полуфинални серии водеше убедително любимият на нашата Жекова - австралиецът Алекс Пулин, но за жалост малко преди финала той падна и изпусна възможността да се бори за медалите.

В малкия финал Пулин отново беше лидер и водеше колоната от старта до финала, но в последния момент каращият зад него италианец се хвърли напред и след фотофиниш се оказа, че е успял да изпревари австралиеца и да го остави на 8-мото място. Важното обаче е, че в българо-австралийския ни отбор имаме пореден повод за радост.