Сани затвърди днес отличното си представяне през сезона. На финалите на Световната купа във Валмаленко (Италия) софиянката завърши втора в коронната си дисциплина бордеркрос. Преди нея в последното спускане завърши само олимпийската шампионка от Ванкувър 2010 Маел Рикер (Канада).

В подреждането за малката купа в дисциплината бордъркрос Жекова вече е трета с 3720 т. Водачка е четвъртата във Валмаленко днес Доминик Малте (Канада) с 4060 т. Рикер е втора с 3950.

За Жекова среброто във Валмаленко е трето през този сезон. Преди това тя бе втора във Вейсоназ (Швейцария) и Блу Маунтийн (Канада). Сани има и трето място във Вейсоназ.

"Много съм доволна от днешното си представяне, като се има предвид, че в тренировките първия ден прелетях попивката на един скок и паднах лошо. В резултат на падането си натъртих петата на десния крак и имах сериозни болки в гърба и врата. Поради тази причина карах едва, едва във вчерашната квалификация. Днес за моя радост се чувствах по-добра физически и карах по-добре. Надявам се за финалното състезание тук във Валмаленко в петък да съм напълно възстановена, за да се боря за златото", добави още Жекова, цитирана от БГНЕС.