Котоошу надви Великия шампион през януари в Токио, а днес също му оказа сериозна съпротива, но именитият монголец все пак стигна до успех с хватката "уватедашинаге".

Естонският исполин Баруто пък почти се прости с надеждите си да стане 70-ия в историята "йокодзуна", след като претърпя трето поражение в Осака. Той отстъпи пред съотборника на Калоян от школата "Садогатаке" - Котошогику.

Баруто сега е с баланс 9-3 и трябва да спечели и трите си оставащи срещи. Дори и да фиксира 12 победи, издигането му в "йокодзуна" не е сигурно, тъй като Асоциацията по сумо изисква от него освен минимум 12 победи, също да покаже качествено сумо във всичките си схватки, предаде БГНЕС.

След 12-ия ден начело в класирането са Хакухо и Какурю с актив 11-1. Най-близо до тях с две загуби е Харумафуджи, Калоян Махлянов има пет поражения. Даниел Иванов-Аоияма пък изравни баланса си на 6-6. Утре съперник на Котоошю ще бъде руснака Аран, Хакухо ще спори с Кисеносато, Баруто излиза срещу Харумафуджи, Аоияма - с Уакакою.