В петък и събота Арена Армеец София ще е домакин на една от най-силните надпревари в този спорт за сезона. Българският тим направи своята официална тренировка в ранния следобед, като момичетата допуснаха леки грешки на подиума. Въпреки това, Илиана Раева е оптимист за предстоящото състезание.

"Не, не бих казала, че напрежението е по-силно от миналата година. И отборът, и Силвия, са вече с една година по-големи и по-опитни. Ансамбълът изигра две много силни съчетания, на първото, на което сбъркаха имаше много основателна причина, но не оправдателна. Видяхте, че второто съчетание го изиграха много силно. Надявам се да овладеем вълнението и да изиграем композициите по най-добрия начин. Отборът е в добра форма за този етап. Все пак имаме три месеца до Олимпийските игри и се надявам, че всичко ще бъде както трябва", сподели Илиана Раева, цитирана от Гонг.

Почти винаги, зад организирането на едно голямо състезание стоят много хора. Редица от тях са пожертвали времето си, други уменията си, а трети, колкото и тривиално да звучи – парите си. Компанията Дънди Прешъс Металс, която се занимава с добив на злато, е официалният спонсор на Световната купа и Дънди къп, а без тях родната публика нямаше да стане свидетел на този красив спорт у нас. Или поне не на това ниво.

"Ако не беше Дънди Прешъс Металс, в лицето на г-н Алекс Нестор, и специално за Дънди Къп дойде Джонатан Гудман от Канада, нашият спонсор, нищо от това, което ще видите нямаше да се осъществи. Всичко това е благодарение на тези хора. Ще отворя само една скоба, и ще кажа, че миналата година, когато той дойде за първи път, и България спечели своя първи медал, той се разплака. После ми каза, че ще ни помага. Не можете да си представите, това са едни изключителни мъже, които са в течение на всичко, което се случва. Те са много навътре в кухнята. Аз се надявам ние да им се отблагодаряваме така, както и миналата година. Жалко, жалко, че това е човек отвън и нито един български бизнесмен с възможности не дойде да помогне на този спорт. Но на мен този спонсор ми е абсолютно достатъчен и аз съм благодарна, че ги има", сподели Илиана Раева.

"Това, през което минах до тази Световна купа, не можете да си представите какво ми костваше. Това беше един ад за мене лично. Мисля, че не допуснах да се отрази на отбора. Костваше ми ужасно много", допълни Раева.