Момичетата на Илиана Раева останаха на пета позиция на финала с ленти и обръчи с 26.400 точки. Златото заслужи тимът на Испания с 27.400.

Така ансамбълът ни завърши участието си на Световната купа, с два златни медала - в многобоя и на финала с пет топки. Тимът ни позволи да бъде изпреварен от съперниците на съчетанието с ленти и обръчи, след като допусна няколко грешки. Грациите ни не успяха да издържат на напрежението, което се оказа решаващо за разпределението на медалите.

Въпреки това златните ни момичета в състав Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Христиана Тодорова и Катрин Велкова бяха бурно аплодирани от публиката в Арена Армеец, а накрая и изпратени на крака от верните им фенове.

Първото място е за ансамбъла на Испания, а челната тройка оформят отборите на Италия (27.350) и Беларус (27.125). По-рано, във финалите, ансамбълът ни спечели златен медал на съчетанието с пет топки. Леко напрежение личеше в грациите ни при първото им изиграване, но въпреки това представиха без грешки композицията си, поставена по “Лунната соната”. Съдиите оцениха съчетанието с 27.850 точки, а публиката в Арена Армеец подкрепи подобаващо българските гимнастички.

От Световната купа в Арена Амреец София отсъства тимът на Русия. Вчера грациите от ансамбъла триумфираха в многобоя. Така гимнастичките завършиха надпреварата с два златни медала, съобщи Гонг.

Златните ни момичета грабнаха второ злато