Според формулата на Уилямс, Станка Златева ще вземе единственото златно отличие за страната в категория до 72 килограма за жени.

С бронзови медали ще завършат състезателите в класическия стил Иво Ангелов (категория до 60 кг) и Елис Гури (96 кг). Радослав Великов пък ще завърши трети в категория до 55 килограма на свободния стил.

Формулата за изчисление е създадена от знаменития професор по икономика Андрю Бърнард, който предсказа с голяма точност класирането по медали на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година. Освен спортната форма, във формулата са залегнали и макроикономически фактори като численост на населението на страните и развитието на националната им икономика.

"Формулата на Бърнард е доказала своята ефективност в миналото и ние нямаме основание да се съмняваме в резултатите, изготвени от нея", подчерта Уилямс.

Според изследването, най-много златни медали ще спечели олимпийският тим на Китай - 48. На второ място ще остане отборът на САЩ с 35 златни отличия, следван от домакина Великобритания с 25, Русия с 21, Германия с 15 и други.

България ще остане след 40-о място, предаде БТА.