"Не обичам да казвам какви са ми прогнозите, но пет-шест медала, дай Боже, да имаме. Четири-пет са спортовете, които в годините са се доказали. Да не обидя някой, но 100 % очаквам медали от борбата, художествената гимнастика, спортната стрелба, леката атлетика, бокса, волейбола, защо не? Само да са живи и здрави, и да няма контузии, мисля, че всичко ще бъде наред.

Някой ще попита защо този път сме толкова малко спортисти? Аз мисля, че не е важно количеството, а качеството. Ако ви зарадваме с много медали, никой няма да пита защо са толкова малко спортистите? Стискайте палци!

Очаквах повече квоти от борбата. Съжалявам и за Таню Киряков, който е двоен Олимпийски шампион. Не забравяйте, че имаме човек, който за шести пореден път ще участва на олимпийски игри. Това е Данчо Йовчев. Мисля, че имаме две момичета, които 100% имат шансове да влязат във финала в леката атлетика. Това са Ивет (Лалова) и Ваня (Стамболова).

Аз съм оптимист. Мисля, че не е редно да сравняваме в миналото какво е било и сега. Това са други хора, друго интернет поколение, с други приоритети. Трябва да сме щастливи, че и толкова спортисти успяха да покрият Олимпийски квоти. Искам го 1000 % и вярвам, че ще имаме Олимпийски шампион", заяви Костадинова, цитирана от bTV.

Председателят на БОК сподели и защо преди време апелира Радостин Стойчев и Матей Казийски да бъдат включени в състава за Олимпиадата. "Тогава се изказах за доброто, за най-доброто. Личното ми мнение бе, че най-добре бе Радо Стойчев да бъде в Лондон. Федерацията обаче вече е дала списъка. Всичко вече е факт. Знаменосецът ще бъде определен след 21 юли", завърши Костадинова, цитирана от Novsport.

Вижте облеклата на олимпийците ни за Лондон