"Истината е, че ансамбълът загуби. Ако другите състезатели, които стигнаха до четвърти и пети места, както и медали, наистина спечелиха, то българският ансамбъл по художествена гимнастика беше готов да вземе медал. Изпуснахме медала, заради наши грешки. Не съм им се карала, защото направиха досега всички състезания много силно. Казах им, че и най-големите спортисти са правили грешки на Олимпиада.

Казах им, че не са се провалили. Но им казах и, че бяха спечелили медал и го изтърваха, благодарение на тази грешка. Има каква още да учим. След като разбраха, че са в тройката момичетата станаха по-еуфорични и по-емоционални. Имахме и само девет минути до второто съчетание. Малшанс с жребий, но имахме и две такива тренировки, за да симулираме това напрежение и те изиграха съчетанието си без грешка.

Просто емоциите бяха малко в повече, но не и притеснение. Момичетата бяха много подготвени. Момичетата бяха спокойни. До този момент имахме 95% успеваемост на съчетанието. Ако до този момент сме изиграли 60 съчетания, то 59 бяха без грешка. Отборът беше готов за медал и всички много страдаме. Надявам се, момичетата да продължат и да ви радваме още от догодина", каза Раева след пристигането си от Олимпиадата в Лондон, предаде БГНЕС.