По-младият от братята Кличко ще защищава титлите си на Световната боксова асоциация, Международната боксова федерация, Световната боксова организация и Международната боксова организация.

Мениджърската компания Кличко, която съобщи за датата на мача и съперника, подчерта, че за първи път Владимир Кличко ще се боксира с по-висок съперник - полякът Мариуш Вах е висок 202 сантиметра и е с четири сантиметра по-висок от Владимир Кличко.

Мариуш Вах, 32-годишен, има 27 мача на професионалния ринг и 27 победи, от които 15 с нокаут. Мариуш Вах, който е професионален боксьор от 2005 година, в момента е на четвърто място в ранглистата на Световния боксов съвет /СБС/ и е носител на интерконтиненталния пояс на СБС в тежка категория, предаде БТА.

Владимир Кличко, който е олимпийски шампион в тежка категория от Атланта-96, има на професионалния ринг 58 победи,от които 51 с нокаут, и 3 загуби. 36-годишният Владимир Кличко се завръща на ринга в Хамбург за първи път след победата си над британеца Дейвид Хей през юли 2011 година.