Той претърпя отстраняване на камъни бъбреците и пропусна първия мач на своя тим за годината.

Малката разлика в резултата между двата тима беше само част от драматичния развой в НХЛ, след като Сейнт Луис, Бостън и Детройт спечелиха своите мачове след дузпи,

Анахайм заслужи две точки в трилър с девет гола, а Бъфало се наложи изключително трудно с 2:1 над Торонто. Единствената изразителна победа записа канадският Отава, който разби Флорида с 4:0;.

Хокеистите от Ню Йорк усложниха психическото и физическо състояние на своя треньор, след като допуснаха съкращаване на резултата от четири чисти шайби в своя полза. Точни за Островитяните бяха Майкъл Грабнър, Мат Мартин, Кайл Окпосо и Дейвид Улстрьом, но техният труд можеше да се окаже безплоден, след като Мартин Сейнт Луис, Беноа Полио и Стивън Стамкос намалиха до 3:4 с попадения в разстояние на едва 5 минути в последната част. Светкавиците обаче не успяха да изравнят при цели 12 минути до сирената и загубиха мача.

Швейцарецът Дамиан Брунер беше точен в четвъртия рунд на дузпите за Детройт, с което донесе първа победа за своя тим през новия сезон. Това се случи в претъпката зала на Блу Джакетс, които счупиха рекорд с 19,206 хиляди свои привърженици по седалките, информира БТА.

Бостън - Уинипег 2:1 след дузпи
НЙ Айлъндърс - Тампа Бей 4:3
Нешвил - Сейнт Луис 3:4 след дузпи
Торонто - Бъфало 1:2
Отава - Флорида 4:0
Кълъмбъс - Детройт 3:4 след дузпи
Калгари - Анахайм 4:5