Великолепната игра на Уинипег в атака отчая сочените за фаворити Столичани, които прекъснаха своята серия от десет поредни победи в първи домакински мач от редовен сезон. Освен това, Вашингтон е с две загуби при головата разлика 5:10, а голямата звезда на отбора Александър Овчекин все още не е вкарвал шайбата в противникова мрежа.

Андрю Лад и Джим Слейтър вкараха другите две шайби за гостите от Канада, а Тобиас Енстрьом записа три асистенции.

Мартин Бродюр спаси 24 шайби за своя "шътаут" номер 120 в НХЛ, а Иля Ковалчук вкара от наказателен удар при победа на Ню Джърси с 3:0 над Филаделфия в първия домакински мач на Дяволите за сезона. Загубата пък е втора за Летящите, като и двата мача бяха от Атлантическата дивизия.

Андрей Марков отбеляза два гола при успех на Монреал с 4:1 над Флорида в друг мач от НХЛ за вечерта. Той вкара повече от една шайба за първи път от две години насам, а Алекс Галченюк записа първи гол в своята кариера.

Майкъл Райдър се разписа по веднъж в първата и последната третина при победа на Далас с 2:1 над Детройт в среща от Западната конференция. Вратарят Кари Лехтонен пък беше много близо до "шътаут", но Дамиен Брунер развали неговата серия от 39 спасявания едва 3.4 секунди преди сирената, съобщи БТА.

Вашингтон - Уинипег 2:4
Каролина - Тампа Бей 1:4
Монреал - Флорида 4:1
Ню Джърси - Филаделфия 3:0
Детройт - Далас 1:2
Минесота - Нешвил 1:3
Чикаго - Сейнт Луис 3:2
Колорадо - Лос Анджелис 3:1
Едмънтън - Сан Хосе 3:6