"Единственото, за което съжалявам е, че не успях да спечеля златен олимпийски медал. Това обаче няма как да се върне назад. Вече не съжалявам толкова за това, че не получих златото в Атина. Все пак, важното е, че тогава спечелих любовта на хората. В Пекин сам си бях виновен и елементарна грешка ме лиши от медала. В крайна сметка обаче гимнастиката не е почнала от мен и няма да свърши с мен. Винаги сме имали големи имена в този спорт, просто трябва да мислим положително", завърши Йовчев, цитиран от БТА.

Той даде обширно интервю за спортното шоу "Пред банята", в което говори за бенефиса в зала "Арена Армеец", кариерата и бъдещето на гимнастиката у нас след неговото оттегляне.

"Нормално бе да има еуфория на Олимпиадата, тъй като това бе последното ми участие. Сега слагам край и се надявам да напълним зала "Арена Армеец" на 23 февруари. Билетите ще бъдат с цена 15 лева. Ще има участие на всички гимнастически спортове, ще дойдат и звезди от чужбина. Дано стане нещо хубаво, което никога не е правено у нас. Аз ще играя на няколко уреда. Искам хората да видят повече от мен - ще участвам на успоредка, в синхрон. Идеята да се откажа ми дойде отвътре и реших да приключа с бенефис", заяви Йовчев.

Гимнастик номер 1 на България бе категоричен, че в момента не може да мисли пак за завръщане в залата като състезател. "Става несериозно вече, спирам, връщам се, не става. Когато кажеш веднъж спирам... Или поне си мисля така на този етап", изтъкна Йовчев пред TV7.