Хилде Фене, Ан Кристин Флатланд, Синьове Солемдал и Тора Бергер триумфираха по дистанцията на 4 по 6 километра за 1:08.11 час, въпреки че направиха допълнителна обиколка и използваха 9 допълнителни патрона.

На второ място на 7,0 секунди завърши квартетът на Украйна без наказателна обиколка и 5 допълнителни партона, а трети на 11,6 секунди се нареди тимът на Италия, който взе първи медал в женските щафети в историята на световните шампионати. Състезателките на "Скуадрата" бяха най-добри на огневия рубеж. Те не направиха наказателна обиколка и използваха само 4 допълнителни партона в осемте стрелби.

Надпреварата не започна добре за норвежките, като Хилде Фене направи наказателна обиколка на първи пост и предаде едва 16-а. Флатланд и Солемдал обаче се представиха добре и изтеглиха отбора напред. Бергер на последен пост стартира с малко повече от 30 секунди пасив и направи поредното си феноменално състезание, за да донесе успеха на скандинавките. Така тя заслужи четвърто златно отличие в шампионата след сменената щафета, преследването и индивидуалната надпревара, а в спринта заслужи сребро.

Българският квартет в състав Емилия Йорданова, Ния Димитрова, Десислава Стоянова и Стефани Попова остана извън класирането, след като беше задминат по врема на последната обиколка. Преди това българките използваха 11 допълнителни патрона, а Стоянова въртя и наказателна обиколка след стрелбата от положение прав, съобщи БТА.