"Имашер доста кръв по бухалката", каза източник на полицията пред независимия вестник "City Press", като разкри и че черепът на Стеенкапм е бил "смазан".

В момента полицията разследва дали батата е била използвана за покушение срещу Стеенкамп, която беше застреляна четири пъти в нощта на 14 февруари или тя я е използвала за самозащита. Полицията отхвърли версията, че Писториус е объркал приятелката си за крадец и според "City Press" тя е била облечена в нощница по време на убийството.

"Подозрителен е първият изстрел в спалнята, който я улучва в бедрото. След това тя е побегнала и се е скрила в тоалетната. Той е изстрелял още три куршума", допълни източникът, цитиран от БГНЕС.

Полицията беше извикана от съседи на звездата около 4:00 часа сутринта на 14 февруари, тъй като в къщата на Писториус били чути изстрели. 26-годишната приятелка на лекоатлета – Реева Стеенкамп, почина в резултат на огнестрелни рани в главата и една от ръцете й.

Полицията пък отхвърли възможността Писториус да е гръмнал приятелката си, тъй като я е объркал с бандит, опитващ се да проникне в дома му. Състезателят, известен в света като "Блейд Рънър", заради протезите си от въглеродни влакна, е първият атлет инвалид, застанал на стартовата линия, заедно със здрави бегачи.

В родната му Република Южна Африка Писториус е герой, въпреки че медиите задават доста въпроси около бурния му личен живот, изпълнен с лъскави гаджета, оръжия и бързи коли. Миналата година в интервю за списание той сподели, че си ляга с пистолет, автомат и две бухалки от страх пред обирджии.

Най-известният параолимпиец уби приятелката си

Писториус се карал с гаджето си преди убийството