Носител на трофея "Никола Петров" в класическата борба стана Владислав Методиев, който в първия ден на надпреварата спечели златото при 96-килограмовите. Финалът така и не завърши в категорията, след като българинът бе ударен от турския си съперник и се оттегли със счупен нос.

Още една титла и два сребърни медала спечелиха българите в последния ден на "Дан Колов" и "Никола Петров". Владимир Дубов победи севернокорееца Рион Хак Хванг в най-интересния финал от последния ден на надпреварата.

Натурализираният украинец се наложи с 2:0 части (3:1, 6:0) в категория до 60 килограма на свободния стил. При най-леките в класическия стил, категория до 55 килограма, Александър Костадинов загуби драматично от молдовеца Виктор Чиобану с 1:2 части (0:1, 1:0, 0:3), след като на два пъти пропусна да хвърли съперника от добър захват в партер, предаде БТА.

Поражение на финала претърпя и Десислава Кънчева, която беше туширана от световната и европейска шампионка за девойки Надежда Фьодорова (Русия) в категория до 48 килограма.