Атлетът е полудял от ревност, заради близките отношения на Реева с негов добър приятел. Според анонимен източник черепът на Реева е бил размазан и след това е била застреляна.

Полицията в ЮАР откри кървава бухалка в дома на Писториус, като в момента доказателството се разследва. Най-добрият приятел на Блейд рънър призна, че е получил обаждане от Оскар минути, след като е застрелял Реева, в което спринтьорът е хлипал "Моето бебче, убих моето бебче. Господи, вземи мен".

Писториус се е обадил на Джъстин Диварис, за да му каже какво се е случило, непосредствено преди да звънне в Бърза помощ около 3:55 часа.

"Казах му, `Какво говориш?", продължава разказа си Диварис.

"И той повтори - Случи се ужасен инцидент, застрелях Реева".

Диварис е хукнал към дома на Писториус, но там вече е била полицията. Приятелят на спортиста е видял Реева покрита с кърпи и одеяла. Бащата на Писториус беше категоричен, че няма никакво съмнение, че това е инцидент, базиран на инстинкт. Бащата на убитата Реева говори вчера по случая, но не нападна Писториус.

"Той преминава през неща, които ние не знаем. Няма омраза в сърцата ни", каза бащата на Стеенкамп, цитиран от БГНЕС.

Оскар се е опитал да съживи приятелката си с целувки, след като я е застрелял. Той се е опитвал да я реанимира в банята, където я е застрелял. Според спекулациите, една от причините за смъртта на Реева може да се окаже връзката й с ръгби играч.

Медиите в Южна Африка свързват Реева Стеенкамп с Франсоа Хугаард, близък приятел на Писториус. Стеенкамп и Хугаард са поддържали активна връзка през Туитър, а понякога са си уреждали и срещи. Реева е започнала връзка с Писториус през ноември. Бившите приятелки на параолимпиеца описват Оскар доста многозначително.

"Той определено не е това, за което го мислят хората", каза Саманта Тейлър за бившия си любим.

В дома на шесткратния параолимпийски шампион Оскар Писториус полицията е открила стероиди, както и голямо количество алкохолни напитки, съобщават днес британските медии.

На 14-ти февруари Писториус застреля приятелката си - модела Реева Стеенкамп в дома си в Претория.

"Полицията работи по различни версии, но една от тях е, че  Писториус е убил приятелски си под въздействието на стериоди,  които повишават агресивността", пише вестник "Сън".

Писториус бил дрогиран по време на убийството?