Инцидентът се е случил миналият месец по време на вечеря с приятели и 29-годишната Реева. Параолимпийската звезда Писториус е стрелял с пистолет в южноафриканския ресторант "Таша".

Боксьорът Кевин Лерена, който е бил част от вечерята сподели пред южноафриканският вестник "Beeld".

"Много се уплаших, защото куршумът мина само на сантиметри от крака ми. Трябва да подчертая, че пистолетът беше на някой от приятелите на Писториус. Оскар просто искаше да разгледа оръжието и освободи предпазителя. И стреля. Не бих нарекъл това небрежност, беше просто инцидент. След това той ми се извиняваше с дни", каза Лерена.

Собственикът на заведението Джейсън Лупис разказа, че е чул "силен трясък", но когато е отишъл да види за какво става въпрос всички на масата са отрекли, че е от тях. Лупис разкри, че не е информирал полицията, защото не е бил сигурен, че това е било изстрел от пистолет.

Прокуратурата в Претория повдигна обвинение за предумишлено убийство срещу Оскар Писториус. През нощта срещу Свети Валентин Писториус беше арестуван, след като застреля приятелката си Реева Стеенкамп в дома си, припомня БГНЕС.

Защитата на Писториус пледира за ”неконтролирана ярост”

Писториус убил приятелката си от ревност