"Имаме свидетел, който даде показания, че след като са се чули изстрели е излязъл на балкона и е видял, че в дома на Писториус всички лампи са били запалени, след това е чул два-три женски писъка и после е чул наново изстрели", разкри следователят в съда.

Южноафриканската олимпийска звезда Оскар Писториус се върна в съда днес, за да се опита да се пребори за гаранция, след като прокуратурата го обвини в предумишлено убийство на приятелката си Реева Стеенкамп.

Анонимен свидетел обаче чул говорене от дома на Писториус, което е звучало "като непрестанна караница около 2-3 часа през нощта срещу Свети Валентин". Според последните показания Блейд Рънър не е спирал да се кара с приятелката си Реева Стеенкамп вечерта преди убийството.

Южноафриканската звезда, който и без това е с почти невъзможна мисия да си издейства освобождаване под гаранция, вече на практика остана без никакъв шанс, след като прокуратурата извади ново доказателство срещу тезата на спортиста, че е застрелял Реева по погрешка.

Прокурорът по делото Джери Нел добави, че освен това свидетелят е чувал цяла вечер караници между Писториус и приятелката му. Анонимният свидетел е казал, че до около 2-3 часа през нощта е чувал непрестанни караници. Разследващият детектив Хилтън Бота заяви, че 29-годишната Реева Стеенкамп е била смъртоносно простреляна три пъти през вратата на тоалетната.

Бота заяви, че куршумите не са изстреляни право към вратата на тоалетната, а по-скоро директно към тоалетната чиния.

"Ако директно тръгнеш да стреляш към вратата на банята ще пропуснеш тоалетната", каза детективът, цитиран от БГНЕС.

На изслушването във вторник Писториус категорично отрече преднамерени действия при стрелбата по Стеенкамп, като каза на съда, че я е застрелял през вратата на банята, мислейки, че е крадец.

"Съсипан съм от случилото се и съм покрусен от загубата на любимата ми Реева", каза Писториус в писмените си показания, които са първото му публично изявление след убийството.

"Нямах никакво намерение да убивам приятелката си. Бяхме сериозно влюбени един в друг", обявява Оскар Писториус в изявление, което бе прочетено от адвоката на южноафриканския параолимпиец.

Във вторник Прокуратурата в Претория обвини Писториус в предумишлено убийство на Реева Стеенкамп. Прокурорът Джери Нел заяви, че Писториус е изстрелял четири изстрела в тялото на 29-годишната Стеенкамп през вратата на банята в дома му, който се намира в охраняван комплекс. Освен това, прокурорът отбеляза, че вратата е била разбита.

От своя страна адвокатът на обвинения в предумишлено убийство Оскар Писториус, Бари Ру пледира пред съда, че смъртта на Реева Стеенкамп не е убийство, като се позова на "други случаи, в които съпрузи убиват жените си, мислейки, че са нарушители".

"Няма доказателства, че стрелбата е била преднамерена. Всичко, което знаем е, че тя се е заключила в банята. Била е убита в тоалетната, но той си е помислил, че това е крадец", каза още адвокатът по повод смъртта на Реева Стеенкамп, докато Писториус отново седеше облян в сълзи.

Откриха и незаконен пистолет в дома на Писториус