Очаква се днес, Писториус да дойде до полицията, което ще е първата му публична поява, откакто беше освободен в петък. Спортистът ще трябва да се разписва в полицейския участък по два пъти на седмица.

Освен това, параолимпийският шампион ще трябва да остави в полицията двата си южноафрикански паспорта и всичките си пистолети, като освен това не трябва да се доближава до дома си. Писториус, който няма право да се свързва със свидетели по делото и да пие алкохол е отседнал при чичо си Арнолд, откакто е освободен под гаранция.

Параолимпийската звезда, който е обвинен в убийството на 29-годишната Стеенкамп, прекара осем дни в ареста на полицията в Претория, преди да бъде освбоден под гаранция на стойност 1 милион ранда (74 хиляди евро) в петък.

По-големият брат на Оскар Писториус също бе обвинен в убийство заради инцидент на пътя през 2010 година, съобщиха южноафриканските медии. Карл Писториус е заподозрян, че е убил мотористка, докато е карал колата си около Йоханесбург, съобщават телевизия "eNews" и радио "Eye Witness News", цитирайки адвоката му Кени Олдваге. Процесът срещу по-големия Писториус трябваше да започне миналия четвъртък. Неговото дело няма общо с това на Оскар.

В нощта на 14 февруари южноафриканския атлет Оскар Писториус застреля приятелката си Реева Стеенкамп с четири куршума в дома си. Спортистът твърди, че е объркал Реева с крадец, но се откриха доказателства, които оспорват това твърдение. Реева Стеенкамп беше погребана в родния си град Порт Елизабет.

Писториус иска да се свърже със семейството на Реева