След Москва Митева ще стартира в Гран При на Холон (Израел), а след това й предстои демонстрация в Испания. Българската грация ще играе и на Световната купа в София, която ще се проведе в началото на май.

"Това ми е едно от любимите състезания. Обичам да играя в "Арена Армеец", както и сега на бенефиса на Йордан Йовчев. Беше просто уникално", заяви Митева по време на днешното контролно състезание на националния отбор.

Грацията разкри, че подготвя сватба през лятото и дори вече е готова роклята. Приятел на Митева е Илия Янев, треньор по спортна гимнастика. Тази година европейското първенство по художествена гимнастика ще бъде в края на месец май и началото на юни във Виена (Австрия), а световното първенство е края на август в Киев (Украйна).

Митева заяви, че с нетърпение очаква началото на сезона и е много доволна от новия правилник, който позволява съчетанията да са по танцувални.

"Чувствам се наистина много добре. Тъй като от началото на декември досега не съм имала състезания, вече имам желание да усетя адреналина и с нетърпение чакам да замина за Москва. След олимпиадата отпадна голямо напрежение. Новият правилник на мен лично ми допада много и затова с голямо удоволствие тренирам новите съчетания.

Получава се значително по-леко от преди. За мен този правилник е по-лесен, има възможност за повече хореография, повече танц. Много отдавна исках да мога да играя на музика с тест, на мен ми харесва", добави Митева, чийто треньор е нейната майка Силвия Митева.

Тя със сигурност ще стане треньор след края на кариерата си.

"По принцип, когато имам възможност помагам на майка ми за другите деца, които тренират при нея. Тъй като вчера имаше тест за национален отбор девойки, едно от момичетата участва и май се оказа, че аз съм по-спокойна и затова мама ме остави аз да я извеждам на килима. Още от много малка, когато започнах да тренирам, за мен беше ясно, че ще продължа с гимнастиката, защото това е моят живот и това ми харесва. Така, че никога не е стоял въпрос дали ще бъда треньор или не", коментира гимнастичката, цитирана от БТА.