Роберт Хелениус бе номер едно в ранглистата на EBU за двубой с Кобрата за пояса, но получи травма и от промоутъра му "Зауерланд" заявиха, че няма да се бие в следващите 2 месеца. Това го извади от позицията на претендент, която вероятно ще бъде заета от втория Бойцов.

И той като Хелениус няма загуба на профиринга, и то в цели 32 двубоя. Липсват обаче двубои със силни противници във визитката на 27-годишния Бойцов. Все пак той е носител на интерконтиненталната титла в тежка категория на WBA и европейската на WBO. Има възможност мачът с Кобрата да се играе през юни.

В момента Пулев се подготвя за евентуалния си съперник от двубоя между Стив Кънингам и Тайсън Фюри. Победителят трябва да се изправи срещу Кобрата в директен спор за мач със световния шампион в тежка категория Владимир Кличко, държащ поясите на IBF, WBA, WBO и IBO.

Кобрата имаше желание да играе през юни срещу завърналия се на ринга Дейвид Хей, но британецът почти сигурно ще избере по-безопасния вариант в лицето на сириеца с немския паспорт Мануел Чар. "Надяваме се до 2 седмици да потвърдим следващия мач на Пулев", написаха в "Туитър" промоутърите на българина - въпросните "Зауерланд", предаде БГНЕС.